Κρίσιμη συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη-Χουλιαράκη με θεσμούς για «πρώτο κείμενο συμφωνίας»

 

Στη συνάντηση που έχει με το κουαρτέτο των θεσμών, από τις 6.30 το απόγευμα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης  θα επιχειρηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις σε ένα πρώτο κείμενο συμφωνίας, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λάβει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση.

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης.

Στο τραπέζι θα τεθεί το πακέτο των μέτρων ύψους 1,8 δις ευρώ το οποίο προτείνει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν και να επικυρωθεί από το  Eurogroup της 22ας Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα αυτά αφορούν αυξήσεις εμμέσων φόρων,περικοπές δαπανών κυρίως στρατιωτικών και περιορισμό προσλήψεων στο δημόσιο.

Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών έχουν ήδη μελετήσει τις προτάσεις της κυβέρνησης η οποία προσπαθεί με τα μέτρα αυτά να κλείσει τον λογαριασμό των μέτρων 5,4 δις ευρώ έως το 2018, που θεωρούνται αναγκαία για να καλυφθούν τα δημοσιονομικά κενά και να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018. Ασχετο βέβαια αν κανείς δεν πιστεύει ότι θα επιτευχθεί ποτέ αυτός ο στόχος με περιοριστικά μέτρα αντί για αναπτυξιακά.

Αναλυτικά τα μέτρα που φέρεται να προτείνει η κυβέρνηση μπορείτε να τα δείτε στη στηλη Οικονομία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here