Κούρδοι της Συρίας: Η Αγκυρα σε βάλτο-Χυδαία επιθετικότητα

Σκληρή ήταν η απάντηση των Κούρδων της Συρίας στην στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία. «Xυδαία επίθεση¨την αποκάλεσε ο Saleh Muslim, επικεφαλής του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος(PYD) την εισβολή των τουρκικών τάνκς και στρατευμάτων. Η Τουρκία εισέρχεται σε συριακό βάλτο», έγραψε στο τουίτερ και πρόσθεσε ότι θα ηττηθεί όπως το Daesh, όπως είναι στα αραβικά το ακρωνύμιο του ISIS και χρησιμοποιείται υποτιμητικά.

Ο Redur Xelil, εκπρόσωπος της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας(YPG), χαρακτήρισε επίσης την εισβολή ως κραυγαλέα επίθεση και ανάμιξη στα εσωτερικά της Συρίας και κατηγόρησε την Αγκυρα ότι εργάζεται σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Συρίας και το Ιράν.

Η Τουρκία που ανησυχεί για την επέκταση των Κούρδων της Συρίας δεν θέλει οι Κούρδοι να καταλάβουν την πόλη Τζαραμπλούς. Η Αγκυρα κατηγορεί το PYD και την YPG ότι συνεργάζονται με το παράνομο και τρομοκρατικό, όπως το χαρακτηρίζει PKK.

 

 

Aπό την άλλη, η κουρδική πολιτοφυλακή YPG ηγείται των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων(SDF), οι οποίες υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here