Κουτσούμπας: Λαικός ξεσηκωμός με αφορμή το ασφαλιστικό

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI(ΣΤ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Σε λαϊκό ξεσηκωμό με αφορμή το Ασφαλιστικό καλεί ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό είναι απόδειξη του ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά» που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του Κόμματος, στο ΣΕΦ, την Κυριακή,επισήμανε ότι «οι ψεύτικες  προσδοκίες και οι ελπίδες τέλειωσαν πολύ νωρίς, στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπαίνουμε στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης, ένα χρόνο κατά τον οποίο οι βιομήχανοι μέσω του ΣΕΒ, οι εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο, απαιτούν νέες φοροαπαλλαγές και πρόσθετα εργαλεία κρατικής στήριξή τους».

Ο ίδιος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα βάζει οριστικά ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση τονίζοντας ότι η σφαγή στο Ασφαλιστικό θα είναι μόνιμη, προσθέτοντας ότι τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα αποτελούσαν κατευθύνσεις της ΕΕ από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και επισημαίνοντας ότι τα ίδια μέτρα στην κοινωνική ασφάλιση παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνιο, με ή χωρίς ευρώ και υλοποιούνται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

«Στον πόλεμο κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ για να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση η εργατική τάξη, ο λαός πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση και στο πραγματικό δίλλημα: υποταγή στη σφαγή ή λαϊκός ξεσηκωμός;» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ επιμένει να μιλά για κατακτήσεις και δικαιώματα «για τα αυτονόητα που έχει ανάγκη ο λαός για να ζήσει με αξιοπρέπεια».

«Το ΚΚΕ επιμένει κόντρα στις σειρήνες της υποταγής να μιλά για την πραγματική ρήξη και σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Να απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης στο δρόμο της ανατροπής με στόχο την κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας. Σ’ αυτό το δρόμο μπορεί το εργατικό – λαϊκό κίνημα να παλεύει και να ‘χει αποτελέσματα, να φρενάρει αντιλαϊκά μέτρα και να αποσπά κατακτήσεις» υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε στην από το 2009 «ψεύτικη διαχωριστική γραμμή μνημόνιο-αντιμνημόνιο» που επικράτησε «από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους τυχοδιώκτες», και η οποία γραμμή έφερε και το «3ο αριστερό μνημόνιο», στους «αγανακτισμένους» και στις «πλατείες», σε αυτούς που μιλώντας για «μπότα της Μέρκελ», «αποικιοκρατία» και «μπανανία» έκρυψαν τον χαρακτήρα της ΕΕ ως ένωσης καπιταλιστικών κρατών που έχει ως στόχο το ξεζούμισμα των λαών και υπογράμμισε ότι «τώρα περισσότεροι αρχίζουν να συνειδητοποιούν γιατί το ΚΚΕ επιμένει ότι η λαϊκή ευημερία προϋποθέτει συνολικότερες αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας, που θα αποδεσμεύσουν τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.»

Είπε ότι η αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ χαρακτήρισε «κόμβο της αναδιάταξής του» την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ.

Έκανε λόγο για επιχείρηση επαναφοράς του κάλπικου διλήμματος «αριστερά-δεξιά», όπου «αριστερά» η σοσιαλδημοκρατία, η κεντροαριστερή αστική εκδοχή του μνημονιακού πλέον Τσίπρα και «δεξιά» η νεοφιλελεύθερη κεντροδεξιά αστική εκδοχή του επίσης σταθερά μνημονιακού Μητσοτάκη.

‘Αφησε, επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο επιδίωξης ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων, τονίζοντας ότι «ιδιαίτερο ρόλο σε αυτό παίζει ο γνωστός «λαγός» Λεβέντης».

Συνοψίζοντας, είπε ότι το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της ανάγκης ευρύτερων συναινέσεων για να περνά όσο το δυνατόν απρόσκοπτα, η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και της ανάγκης διατήρησης του ιδιαίτερου ιδεολογικοπολιτικού στίγματος κάθε πολιτικής δύναμης για να εγκλωβίζεται ο λαός σε «δικομματικές ή ευρύτερες κοκορομαχίες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here