Κουτσούμπας κατά κυβέρνησης για προσφυγικό, ασφαλιστικό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EURKONISSI(ΣΤ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Επίθεση στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο προσφυγικό και το ασφαλιστικό εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Ο κ. έκανε λόγο για μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο μεγάλο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, τονίζοντας ότι «με τη στήριξη της στις αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, δημιουργεί συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων στη χώρα μας και εμπλέκει το λαό μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή».

Τόνισε ακόμη ότι «η ΝΑΤΟϊκή εμπλοκή στο Αιγαίο εγκυμονεί νέους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και για τους λαούς της περιοχής».

Με αφορμή την 8η Μάρτη, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το διεθνιστικό μήνυμα της ημέρας αποδίδεται με τη «γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες, που ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες, βρέφη, ασυνόδευτα παιδιά και έφηβοι».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τον «νόμο-λαιμητόμο» που ετοιμάζεται να καταθέσει στο ασφαλιστικό, «τσακίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και τη μετατρέπει σε ατομική υπόθεση» και ότι ταυτόχρονα «προκλητικά επικαλείται ότι τα μέτρα που προτείνει διασφαλίζουν την ‘κοινωνική δικαιοσύνη’».

«Οι μόνοι και μεγάλοι κερδισμένοι από το αντιασφαλιστικό έκτρωμα είναι η καπιταλιστική εργοδοσία και το κράτος, που εδώ και χρόνια έχουν στόχο να απαλλαγούν από το ‘βάρος’ των ασφαλιστικών εισφορών, εξασφαλίζοντας περισσότερο χρήμα από τα κρατικά ταμεία για επενδύσεις, για νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, για την ανάκαμψη των κερδών

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here