Κουτί Πανδώρας: Και δύο ξαδέρφια του Α. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ

Σύμφωνα με το Κουτί της Πανδώρας, εκτός από τη σύζυγο του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου και την οικογένειά της , στη λίστα Λαγκάρντ είναι τελικώς και τα δύο πρώτα ξαδέλφια του πρώην πρωθυπουργού. Πρόκειται για τους Αντρέα και Αλέξανδρο Ζάννα, οι οποίοι είναι παιδιά του Παύλου Ζάννα, αδελφού της μητέρας του Σαμαρά.

Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα:

Στις καρτέλες της λίστας Λαγκάρντ, ο Αλέξανδρος Ζάννας, κοινωνιολόγος, εμφανίζεται να ανοίγει λογαριασμό στις 29 Μαρτίου του 1999. Ο Αντρέας Ζάννας, αρχιτέκτονας, ανοίγει λογαριασμό στος 23 Ιανουαρίου 2003. Και στους δύο λογαριασμούς, τα δύο ξαδέλφια του Σαμαρά έχουν από κοινού πρόσβαση.

Ως διεύθυνση κατοικίας για τον Αλέξανδρο Ζάννα έχει δηλωθεί στην καρτέλα του,η οδός Πινότσι 17 Β, στην Αθήνα. Η αναζήτηση στο διαδίκτυο αποδεικνύει πως στην οδό Πινότσι 17 Β, στου Φιλοπάππου, είναι το ιστορικό σπίτι του Παύλου Ζάννα, πατέρα του Αλέξανδρου και του Αντρέα και θείου του Σαμαρά.

Η καρτέλα στη λίστα Λαγκάρντ του αρχιτέκτονα Ανδρέα Ζάννα

Σχέση με τους λογαριασμούς εμφανίζουν στις καρτέλες, το Private banking της MIDLAND BANK και η HSBC.

Οι ύπαρξη των δύο ξαδέλφων του Αντώνη Σαμαρά στη λίστα δεν εκθέτει τους ίδιους, αφού μπορεί στους λογαριασμούς τους να έχουν διοχετεύσει στο παρελθόν νόμιμα εισοδήματα, αλλά τον ίδιο το Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο συγκάλυψε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αλλά κάλυψε και τον στενό του συνεργάτη Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος ήταν στη λίστα (αλλά και στα Panama Papers), με 5,5 εκατομμύρια.Τώρα φαίνεται πως εξαπάτησε το ίδιο του κόμμα, αποκρύπτοντας τη σχέση συγγενών του με τη λίστα. Ενώ η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ παραμένει στην επικαιρότητα, ο Αντώνης Σαμαράς δεν απευθύνθηκε ποτέ ούτε στους έλληνες ούτε στο κόμμα του για να τους γνωστοποιήσει πως στη λίστα είναι συγγενείς τους και να δηλώσει έστω πως πρόκειται για νόμιμα χρήματα.

Η καρτέλα στη λίστα Λαγκάρντ του κοινωνιολόγου Αλέξανδρου Ζάννα

Πηγή: Κουτί της Πανδώρας
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here