Κουρουμπλής: Σκληρή διαπραγμάτευση με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές

Σκληρή διαπραγμάτευση με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες για τις τιμές των φαρμάκων, ξεκίνησε η κυβέρνηση. Οπως είπε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών, οι εταιρίες αυτές προκειμένου να μην φορολογηθούν προυσιάζουν κέρδη 0,5 έως 1% ενώ οι ελληνικές φαρμακευτικές εταιρίες δηλώνουν κέρδη της τάξης του 15%!

Σύμφωνα με τον υπουργό, από τα έσοδα που θα εξασφαλιστούν από την φορολόγηση των πολυεθνικών φαρμακευτικών θα γίνει εφικτή δυνατή η μείωση της συμμετοχής των πολιτών στη φαρμακευτική δαπάνη.

Ο υπουργός επισήμανε, ακόμη, ότι θα στηριχθεί η παραγωγή του ποιοτικού ελληνικού γενόσημου φαρμάκου διότι στην Ελλάδα υπάρχουν και αξιόλογα ερευνητικά κέντρα όπου γίνεται έρευνα και παράγεται τεχνογνωσία.

«Θα διαπραγματευτούμε με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές ως ίσος προς ίσο και θα απαιτήσουμε τα φάρμακα που καταναλώνονται στην Ελλάδα να παράγονται στη χώρα μας σε συνεργασία με ελληνικές εταιρίες. Έτσι, μαζί με την παραγωγή φαρμάκων θα εξασφαλίσουμε και θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους», υπογράμμισε ο υπουργός.

Στόχος της κυβέρνησης είναι ένα καθαρό, αποτελεσματικό, λειτουργικό και διαφανές σύστημα Υγείας, προσπελάσιμο σε όλους, χωρίς διακρίσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here