Κουρουμπλής: Να αναστείλει την απεργία η ΠΝΟ-Αναρτήθηκε η δέσμευση για τη φορολόγηση

Να αναστείλει την απεργία και να προσέλθει σε διάλογο για τα χρονίζοντα θέματα του κλάδου των ναυτεργατών κάλεσε την Παρασκευή την ΠΝΟ ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, με βάση και την τελευταία, γραπτή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, εξέλειπε πλέον το επιχείρημα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για συνέχιση της απεργίας, επειδή δήθεν δεν υπήρχε γραπτή δέσμευση της κυβέρνησης ότι δε θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών.

Η ανακοίνωση για τη φορολόγηση των ναυτεργατών αναρτήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών. Όπως αναφέρει, «σε συνέχεια της τοποθέτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στη (σημερινή) συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, σύμφωνα με την οποία «Ο προϋπολογισμός του 2017 και ο προϋπολογισμός του 2018 θα κλείσουν χωρίς καμία αύξηση στις φορολογικές εισφορές των ναυτικών», υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση ούτε το έπραξε στο παρελθόν, ούτε σκοπεύει στο μέλλον να εξομοιώσει τους ναυτικούς με τους μισθωτούς».

Πλέον αναμένεται η απάντηση της ΠΝΟ, που ήδη έχει εξαγγείλει νέα απεργία έως τις 06.00 της Κυριακής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here