Κουρδικός Πυρρίχιος στο ελεύθερο Μανμπίζ-Γερμανικά όπλα στους Κούρδους

Με παραδοσιακούς χορούς και Πυρρίχιο, γιόρτασαν οι Κούρδοι την απελευθέρωση της πόλης Μανμπίζ βόρεια του Χαλεπίου από τις δυνάμεις του ISIS που έχασαν ένα ιδιαίτερα σημαντικό προπύργιο στη περιοχή. 

Στο Ιράκ οι Κούρδοι απελευθέρωσαν 12 χωριά από το ISIS, ενώ το γερμανικό υπουργείο άμυνας παρέδωσε 70 τόνους όπλων στην περιφερειακή κουρδική διοίκηση του Ιράκ για την καταπολέμηση των ισλαμιστών!

Μετά τις εξελίξεις αυτές ανοίγει ο δρόμος της προέλασης προς τη Μοσούλη η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών από το 2014.

Οι κουρδικές δυνάμεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα,  προελαύνουν κοντά στον Ευφράτη ποταμό, προς το Τζαραμπλούς στα βόρεια του Μανμπίζ. Αυτό σημαίνει ότι προχωρούν νικηφόρα και σταθερά, καταλαμβάνοντας τα εδάφη της βόρειας Συρίας κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας. Ελέγχοντας αυτή τη ζώνη αποκόπτουν πλέον την Τουρκία από τη Συρία θέτοντας τα θεμέλια για ένα ελεύθερο κουρδικό κράτος. Το τουρκικό φασιστικό κράτος ανησυχεί κι εξαπολύει διωγμούς εξισώνοντας τους Κούρδους με τους «πραξικοπηματίες», τη στιγμή που αντικυβερνητικοί Τούρκοι διαφεύγουν ζητώντας άσυλο στις ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here