Κουμουτσάκος: Απαράδεκτη σιωπή Κουμουνδούρου για την εισβολή στη Μητρόπολη Θεσ/νίκης

Τις επιθέσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ καταδίκασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ωστόσο ο κ. Κουμουτσάκος επισημαίνει ταυτόχρονα ότι η Κουμουνδούρου δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής κάποια ανακοίνωση καταδίκης για της χθεσινή εισβολή στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης. 

«Σταθερή θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός των νόμων, της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών. Σταθερή είναι και η θέση της ότι η βία δεν είναι ανεκτή απ’ όπου και εάν προέρχεται και έναντι οποιουδήποτε και εάν στρέφεται» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι «Γι’ αυτό και καταδικάζουμε απερίφραστα τις επιθέσεις και τους βανδαλισμούς των γνωστών – αγνώστων στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές από κανέναν δημοκράτη πολίτη, από καμία πολιτική δύναμη του δημοκρατικού τόξου».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε ότι «Οι επιθέσεις αυτές είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα πράξεων ανομίας που ξεκινούν από καταλήψεις και βανδαλισμούς δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και χθες έφτασαν μέχρι την ακραία αθλιότητα προσβολής Ιερού Ναού. Για το τελευταίο αυτό γεγονός, που προσέβαλλε βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι αυτήν τη στιγμή, δεν έχει εκδώσει καμιά ανακοίνωση καταδίκης».

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως «Η απαράδεκτη σιωπή τους είναι η εκκωφαντική επιβεβαίωση της ιδεολογικής – κομματικής ανοχής και κάλυψης που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στους λεγόμενους «αντιεξουσιαστές». Ο κ. Τσίπρας καλείται να βάλει, επιτέλους, τέλος στο «εκκρεμές» που κινείται μεταξύ της κάλυψης και της ανοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανομία και της επιβεβλημένης από το νόμο ριζικής αντιμετώπισής της», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, καταλήγοντας ότι «Το ερώτημα είναι εάν τελικά το μπορεί».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here