Κουκουλοφόροι, ΜΑΤ και εθνικιστές Αλβανοί ληστές

Συνεργάτες των Αλβανών ποινικών που συνελήφθηκαν πριν από 10 μέρες για ληστείες σε σπίτια και για ξυλοδαρμούς ηλικιωμένων, ανήρτησαν στο  Facebook φωτογραφίες με καλάσνικοφ και πολλά άλλα όπλα,  με τη σημαία της πατρίδας τους, με εθνικιστικά σύμβολα αλυτρωτισμού  αλλά και με φωτογραφικά στιγμιότυπα από ρίψεις μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ σε διαδηλώσεις.

Οι αναρτήσεις ανανεώνουν τις συζητήσεις και τα ερωτηματικά για τις διασυνδέσεις του κοινού ποινικού με άτομα που θέτουν εθνικά και πολιτικά ζητήματα, στο περίεργο «μίγμα» ετερόδοξων κουκουλοφόρων που δρουν στα γνωστά επεισόδια της «ουράς» των διαδηλώσεων ή και μεμονωμένα στο κέντρο της Αθήνας.

Η ημερομηνία που φαίνεται στη φωτογραφία (28 Νοεμβρίου του 1912) ήταν η μέρα που ο φύλαρχος Βλιώρα ανακήρυξε την ανεξαρτησία τη Αλβανίας.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν μάλλον  από μη συλληφθέντα μέλη της  τουλάχιστον 15μελούς συμμορίας (ηλικίας από 21 έως 50 ετών) στην οποία μετείχε και ένας Έλληνας. Η συμμορία είχε δράσει  στις περιοχές Παγκράτι, Ιλίσια, Νέος Κόσμος, Άγιος Παντελεήμονας αλλά και μία φορά στην Καλαμάτα. Τα μέλη της κατηγορούνται για  πέντε ληστείες και 28 διαρρήξεις και κλοπές. Οι δράστες εισέβαλαν στα σπίτια ηλικιωμένων και υπό την απειλή όπλων απατούσαν από αυτούς να τους αποκαλύψουν πού έκρυβαν τα χρήματά τους. Ένα από τα  θύματα, μια 87χρονη γυναίκα, περίπου δύο εβδομάδες  μετά απεβίωσε , και αν τεκμηριωθεί επιστημονικά  ότι ο θάνατος οφειλόταν στον ξυλοδαρμό, οι ληστές θα παραπεμφθούν και για ανθρωποκτονία. Από τα μέλη της συμμορίας έχουν συλληφθεί και προφυλακισθεί οι 14.

Στις αναρτήσεις των μελών της συμμορίας περιλαμβάνεται και φωτογραφία από διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛΑΣ.

Είναι προφανές ότι κάποια μέλη της συμμορίας είχαν δεσμούς και με αλβανικές παρακρατικές οργανώσεις αλυτρωτικού χαρακτήρα αλλά ίσως και με άλλες οργανώσεις όχι αποκλειστικά του κοινού ποινικού δικαίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here