Κορυφαία μουσικά σύνολα στο Πεδίο του Αρεως

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις με κορυφαία μουσικά σύνολα  στο Πεδίον του Άρεως. Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και τη σύμπραξη της Καμεράτα – Ορχήστρας Φίλων Μουσικής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ), της Μπάντας και Ορχήστρας της Πυροσβεστικής, του Ωδείου Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα γίνουν μουσικές εκδηλώσεις από τις 26 ως τις 30 Δεκεμβρίου τις οποίες οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν.

Ειδικότερα:

  • στις 26/12, στις 17.00 η Καμεράτα – Ορχήστρα Φίλων Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου δίνει το σύνθημα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στο Πεδίο, παρουσιάζοντας τα έργα του Μότσαρτ, «Μικρή Νυκτερινή Μουσική» και «divertimento σε ρε μείζονα».

  • Στις 27/12, στις 12.00, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με το «Metallon», το σύνολο Χάλκινων, Πνευστών και Κρουστών, παίρνει τη σκυτάλη για να χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους ένα ξεχωριστό γιορταστικό πρόγραμμα με έργα της εποχής του μπαρόκ, της κλασσικής μουσικής, τζαζ αλλά και σύγχρονες συνθέσεις.

  • Στις 28/12 στις 17.00, η Μπάντα και Ορχήστρα της Πυροσβεστικής θα δώσουν το εορταστικό στίγμα των ημερών, ερμηνεύοντας συνθέσεις του κλασικού ρεπερτορίου.

  • Στις 29/12 στις 14.00, είναι η σειρά του Ωδείου Αθηνών με το κουϊντέτο Χάλκινων Πνευστών «Χρώσεις» να παρουσιάσει το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα «Blue Christmas» με γνωστά έργα, όπως Let it snow, Rudolf, Silent Night, Joy to world, κ.α..

  • Τις εκδηλώσεις θα κλείσει στις 30/12, στις 17.00, η Εθνική Λυρική Σκηνή με χριστουγεννιάτικη συναυλία με αποσπάσματα από διάσημες οπερέτες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here