Κοντονής: Το σκάνδαλο Novartis, ίσως μεγαλύτερο της Siemens-Να ερευνηθούν οι ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων στην υπερκοστολόγηση

Το σκάνδαλο της Novartis δεν αποκλείεται να είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της Siemens, εάν τεκμηριωθεί ότι έχουμε κραυγαλέα υπερκοστολόγηση που εκτείνεται χρονικά σε πολύ μεγάλο διάστημα, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο Κόκκινο.

Αν και όπως είπε, δεν έχει υπόψη του τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Υγείας μπορούν να ενεργοποιηθούν. Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι είναι σίγουρο ότι υπήρχε προσπάθεια εκ μέρους επιχειρήσεων και της πολιτικής ηγεσίας προηγούμενων κυβερνήσεων να παίρνει αυτή η διαδικασία και νομική μορφή, απρόσβλητη από παρατηρήσεις και ενστάσεις.

«Η κοστολόγηση γινόταν με νόμο, θα πρέπει να δούμε πώς καθορίζονταν οι τιμές και υποχρεωνόταν το Δημόσιο να πληρώνει», από τα νομοσχέδια που έφερναν και ψήφιζαν αυτές οι κυβερνήσεις. «Το θέμα είναι η υπερκοστολόγηση, αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί», όπως είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι από την περίοδο που ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης, η εικόνα που έχει σχηματίσει είναι πως ο ιδιωτικός τομέας πλήρωνε για μηχανήματα και φάρμακα πολύ χαμηλότερη τιμή από το Δημόσιο «και αυτό από μόνο του είναι ένα σκάνδαλο».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι θα είναι λογικό να τιμωρηθούν κάποιοι. «Στείλαμε τις πληροφορίες στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αυτή τις προώθησε στην εισαγγελέα Διαφθοράς … έχει ξεκινήσει μία διαδικασία που δεν είναι για να περνάει η ώρα, η κατάληξη θα είναι ένα πόρισμα στο οποίο ενδεχομένως θα καταλογίζονται ευθύνες», όπως είπε.

«Έχουμε δείξει ότι δεν σταματάμε, όσοι απεργάζονται την πτώση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κοιμούνται και ξυπνούν με αυτό το όνειρο, ξέρουν ότι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους… και το παραμικρό στοιχείο θα αξιοποιηθεί, θα δώσουν λόγο εάν έχουν ευθύνες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here