Κοντονής προς «μανδαρίνους» του ποδοσφαίρου: Κάλπικο πρωτάθλημα, με ευθύνη της ΕΠΟ δεν θα ξεκινήσει

Σκληρή απάντηση έδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Στ. Κοντονής σε μερίδα ιδιοκτητών ΠΑΕ, και ιδίως του της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που έσπευσαν να τον εγκαλέσουν προσωπικά με ανοίκεια επίθεση, για την αναβολή της έναρξης του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος. Ο υφυπουργός επιτίθεται στους «μανδαρίνους» του ποδοσφαίρου  που επιδεικτικά αδιαφορούν» για το προβλήματα κανονικότητας και νομιμότητας του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Και τονίζει ότι προκαλεί έκπληξη και εύλογα ερωτηματικά η εμμονή ορισμένων ΠΑΕ να ξεκινήσει ένα κάλπικο πρωτάθλημα με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ και όσων στηρίζουν τις παράνομες μεθοδεύσεις της.

Ο κ. Κοντονής είναι σαφής και κατηγορηματικό: Ενα τέτοιο πρωτάθλημα που εξευτελίζει διεθνώς τη χώρα δεν πρόκειται να ξεκινήσει.

Να μην ξεκινήσει ποτέ ένα δήθεν πρωτάθλημα

Και πολύ καλά θα κάνει, λέμε εμείς, συνυπογράφοντας την προσπάθεια κάθαρσης του κόπρου από αυτό το μαφιόζικου τύπου ποδοσφαιρικό αγώνισμα που ευδοκιμεί εδώ και χρόνια στην Ελλάδα. Η τώρα η ποτέ. Η ευθύνη του κ. Κοντονή είναι μεγάλη. Το κατ’ ευφημισμό ελληνικό  ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, μιά καρικατούρα ποδοσφαίρου και μια ψευδαίσθηση πρωταθλήματος, ή θα εξυγιανθεί ή θα πρέπει να ξαναρχίσει από την αρχή.

Ολοι εμείς οι υγιείς φίλαθλοι, που θέλουμε να  βλέπουμε ποδόσφαιρο και όχι μαφιόζικες οικογένειες να πουλάνε μαγκιές και προστασία μέσα κι έξω από τα γήπεδα, απαιτούμε λειτουργία των θεσμών, ίσους όρους διεξαγωγής, διαφάνεια σε όλους τους τομείς, εφαρμογή των κανονισμών χωρίς δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ολα τα άλλα είναι ημίμετρα που ευνοούν την σημερινή παρανομία και αυθαιρεσία.

Η ανακοίνωσή του κ. Κοντονή

«Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη, αν όχι εύλογα ερωτηματικά, στο σύνολο των υγιών φιλάθλων, η ανεξήγητη εμμονή μερίδας ιδιοκτητών Π.Α.Ε. στην έναρξη ενός κατ’ ευφημισμό επαγγελματικού πρωταθλήματος, το οποίο στερείται εξ ορισμού θεσμικής νομιμοποίησης, δεν διαθέτει  το ελάχιστο νομικό υπόβαθρο και κανονιστικό πλαίσιο, και λόγω όλων αυτών εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, τόσο για την επένδυση των μετόχων των εταιρειών που μετέχουν σε αυτό, όσο και για όσους φιλάθλους βρεθούν στα γήπεδα.

Αναφέρομαι σαφώς σε ένα κάλπικο πρωτάθλημα, που με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ και όσων στηρίζουν τις παράνομες μεθοδεύσεις της, αποτελεί  την απόλυτη φαρσοκωμωδία, εξευτελίζοντας διεθνώς την χώρα, καθώς:

1. Έχει καταλυθεί κάθε έννοια απονομής  δικαιοσύνης, αφού τα πειθαρχικά όργανα δεν έχουν νόμιμη συγκρότηση και κάθε απόφαση τους προσβάλλεται και καθίσταται άκυρη.

2. Δεν υπάρχει νομιμότητα στον ορισμό των διαιτητών, καθώς το περίφημο «ισπανικό μοντέλο» που (…στα λόγια μόνον) συμφωνήθηκε με την Super League,  τα νέα όργανα ορισμού, οι αρμοδιότητες, η στελέχωση και οι διαδικασίες του δεν προβλέπονται σε κανένα κανονισμό της ΕΠΟ και κατά συνέπεια η λειτουργία και οι ορισμοί του είναι παράτυποι και το κύρος των αγώνων προσβάλλεται ενώπιον της δικαιοσύνης εντός κι εκτός Ελλάδος.

3.Η υπερκείμενη του ποδοσφαίρου αρχή, η ΕΠΟ, 6 μέλη της διοίκησης της οποίας έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με τελεσίδικο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά αρνούνται προκλητικά να αφήσουν τις καρέκλες τους, νοθεύει καθημερινά και αδίστακτα το ποδόσφαιρο, παρεμβαίνοντας σε τακτικούς δικαστές, πίνακες διαιτητών και καθετί που δεν είναι υπό τον έλεγχο και την κηδεμονία της.

4.Μεγάλο μέρος όσων μετέχουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο καταγγέλλουν δημόσια τις εσκεμμένες στρεβλώσεις στη διαδικασία, την ισονομία και τη διαφάνεια του παιχνιδιού.

5.Η επαγγελματική λίγκα είναι διοικητικά ακέφαλη, μετά τη παραίτηση του προέδρου της κ. Στράτου,  πλήττεται από έριδες κι εσωτερικές αντιπαραθέσεις, που εξάπτουν καθημερινά τα πάθη και τον ανταγωνισμό μεταξύ παραγόντων και οπαδών, διώχνοντας από το άθλημα κάθε υγιή και δημιουργική δύναμη.

6. Οργανωμένοι οπαδοί, συλλογικά έντυπα και ιστοσελίδες καλλιεργούν καθημερινά το μίσος, στοχοποιούν ανθρώπους, δημιουργούν κλίμα πολέμου με ανυπολόγιστες συνέπειες για το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Σεβόμενος απόλυτα  τις επενδύσεις ιδιοκτητών και μετόχων στο ποδόσφαιρο και την εργασία εκατοντάδων επαγγελματιών και αθλητών αναρωτιέμαι λοιπόν:

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο στο οποίο επιθυμούν να βάζουν τα χρήματά τους οι ιδιοκτήτες των ομάδων της Superleague;

Για αυτό το ποδόσφαιρο εργάζονται τόσοι άνθρωποι;

Όπως για κάθε υγιή φίλαθλο, πολύ περισσότερο για την Ελληνικ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here