Κοντονής: Οι έκπτωτοι συνεχίζουν να προκαλούν, κανένα πρωτάθλημα δεν αρχίζει

Η προκλητική στάση της ΕΠΟ οδηγεί τον Σταύρο Κοντονή να παρατείνει την απόφασή του για αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος. Οι έκπτωτοι συνεχίζουν να προκαλούν τη νομιμότητα και την συνταγματική τάξη. Με δολιχροδρομίες και εκ νέου παραμονίες όχι δεν μπορεί να αρθεί η απόφαση απαγόρευσης διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων αλλά επιβάλλεται η περαιτέρω χρονική επέκτασή της, έλεγαν στενοί συνεργάτες του υφυπουργού.

Κύκλοι του υφυπουργείου Αθλητισμού, εκτιμούν ότι η διοίκηση της ΕΠΟ, στην πλειοψηφία της αποτελούμενη πλέον από κακουργηματικά υπόδικους παράγοντες, όπως είναι γνωστό νωρίτερα σήμερα (Τρίτη), σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, πέρα από κάποιες ανακατατάξεις σε θέσεις, δεν προέβη σε καμιά κίνηση «απόσυρσης» οποιουδήποτε από τα ποινικά διωκόμενα μέλη της. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και σε διαρροές που ακολούθησαν, με αφορμή την κίνηση ματαίωσης από πλευράς τους της συνάντησης με τις ΠΑΕ για τη διαιτησία, υποστήριζαν πως έδειξαν σήμερα ποιος κάνει κουμάντο στο ποδόσφαιρο!

Δεν παραιτήθηκε ο Γ. Γκιρτζίκης

 

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ  Γιώργος Γκιρτζίκης αν και είναι ένα από τα 31 άτομα που παραπέμπονται σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας»,δήλωσε μετά το τέλος του σημερινού διοικητικού συμβουλίου ότι δεν θα παραιτηθεί. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων: «Εγώ θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω, την ώρα που πρέπει να το κάνω, αφού πρώτα εξαντλήσω όλα τα ένδικα μέσα»

Στην διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου υπέβαλαν πάντως την παραίτησή τους από τις θέσεις τους ο αναπληρωτής πρόεδρος, Βαγγέλης Τοπολιάτης, και ο β΄ αντιπρόεδρος, Βαγγέλης Μαζαράκης, τις οποίες πήραν οι Δαμιανός Γαβριηλίδης και Μιχάλης Τζανόπουλος, αντίστοιχα. Επίσης, ο Γιάννης Παππάς ανέλαβε γ΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, θέση που δεν είχε… κάτοχο μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Δημητρίου.

Στη συνεδρίαση παρέστη ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος συνέστησε στα άτομα που παραπέμπονται για την «Κάρτα Υγείας» να παραιτηθούν.

Η ΕΠΟ αποφάσισε την επαναφορά της προηγούμενης σύνθεσης της επιτροπής δεοντολογίας της, κάτι που είχαν ζητήσει η FIFA και η UEFA. Ομως ξ κίνηση αυτή σε συνδυασμό με την μη παραίτηση Γκιρτζίκη έχει εκνευρίσει την πολιτική ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, που θεωρεί ότι η ηγεσία της ΕΠΟ εμπαίζει τους θσμούς.

Νωρίτερα είχε ματαιωθεί από την πλευρά του Γκιρτζίκη, η προγραμματισμένη συνάντηση της ΕΠΟ με τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA, γεγονός που ενόχλησε σε μεγάλο βαθμό τους ξένους αξιωματούχους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here