Κοντονής κατά της «πρωτοβουλίας» για την μη έκδοση των οκτώ Τούρκων

Για παραπληροφόρηση κατηγορεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τα μέλη των «πρωτοβουλίας» για την μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

Οπως ειναι γνωστό, η «πρωτοβουλία» για την μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών οργανώνει συγκέντρωση υπέρ της μη έκδοσης τους στην Τουρκία. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 5 Ιανουαρίου 2017, στις 6:30 μ.μ. στα παλιά κρατητήρια ΕΑΤ-ΕΣΑ (Πάρκο Ελευθερίας).

«Δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να σχολιαστεί η ανακοίνωση της φερόμενης ομάδας πρωτοβουλίας για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων υπό κατηγορία πραξικοπηματιών με αφορμή προγραμματισμένη εκδήλωση», αναφέρει. Και τούτο γιατί «είναι δικαίωμα κάθε πολίτη να εκφράζει τις απόψεις του είτε ατομικά είτε ως μέλος συλλογικότητας, ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς».

Ωστόσο χαρακτηρίζει απαράδεκτο τα μέλη της «πρωτοβουλίας» «να παραπληροφορούν την κοινήγνώμη ισχυριζόμενοι ότι «είναι γνωστές οι προσπάθειες της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης», τη στιγμή μάλιστα που από το Συμβούλιο Εφετών, έχουν εκδοθεί αντίθετες αποφάσεις επί του ζητήματος της εκδόσεως  και ουδεμία κυβερνητική δήλωση επί του θέματος έχει υπάρξει καθ’ όλο το χρονικό διάστημα μέχρι της εκδόσεως αμετάκλητων αποφάσεων.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι σέβεται και εφαρμόζει τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και πιστεύουμε ότι το ίδιο ισχύει και για τα μέλη της «πρωτοβουλίας» πολύ περισσότερο που δια της ανακοινώσεώς τους εκδηλώνουν «τη συμπαράστασή τους στους τίμιους Έλληνες δικαστές που θα κληθούν σε λίγες μέρες να ασκήσουν το έργο τους».

Όσο άφορα την επιλογή του χώρου της εκδήλωσης, δηλαδή τα παλαιά κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ είναι προφανές ότι το γεγονός πως σε αυτά η ελληνική στρατιωτική χούντα βασάνιζε ανηλεώς Έλληνες αγωνιστές, μάλλον έγινε για να μην ξεχνάμε πού οδηγούν οι στρατιωτικές δικτατορίες και πώς μεταχειρίζονται οι χουντικοί τους αγωνιστές της αριστεράς και της δημοκρατίας όπου γης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here