Κονδύλι 1,36 εκ. ευρώ στη χώρα μας για ταυτοποίηση προσφύγων

Eνενήντα συσκευές λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων για την ταυτοποίηση και καταγραφή των προσφύγων στα ελληνικά σύνορα,   θα αποκτήσει η χώρα μας  μετά από απόφαση της  Ευρωπαικής Επιτροπής. Για την αγορά των συσκευών  η  Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί με 1,36 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, οι συσκευές δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι απαραίτητες για την ορθή ταυτοποίηση και καταγραφή των μεταναστών στα ελληνικά σύνορα, αλλά και για την αποτελεσματική λειτουργία των hotspots που έχουν δημιουργηθεί στη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο, την Κω και τη Σάμο.

«Οι 90 συσκευές δακτυλικών αποτυπωμάτων θα συνδέονται με το κεντρικό σύστημα της κοινής βάσης EURODAC για την ανταλλαγή πληροφοριών και θα εγκατασταθούν στα σημεία διέλευσης των συνόρων σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι το ποσό των 1,36 εκατ. ευρώ προέρχεται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF).

Η Επιτροπή επισημαίνει, επίσης, ότι αυτή η έκτακτη βοήθεια προς την Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης συγκεκριμένων αποτελεσματικών δράσεων στα κράτη-μέλη που αντιμετωπίζουν μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις.

Η συνολική έκτακτη χρηματοοικονομική βοήθεια που έχει προβλέψει η Επιτροπή για το 2016 σε όλα τα κράτη-μέλη ανέρχεται σε 55,9 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας και σε 133 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF)

Για την Ελλάδα, το εθνικό πρόγραμμα ανέρχεται σε περίπου 509 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2014-2020, εκ των οποίων 33 εκατ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here