Κομοτηνή: 85,3 τόνοι νερού ανά στρέμμα έπεσαν με την καταρρακτώδη βροχή την Τετάρτη

85,3 τόνοι νερού περίπου ανά στρέμμα έπεσαν στην Κομοτηνή την Τετάρτη το απόγευμα, με συνέπεια να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετά σημεία της πόλης.

Από τους θυελλώδεις ανέμους, μάλιστα, ξεριζώθηκαν δέντρα, ενώ σε μία περίπτωση, χρειάστηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο ένας πολίτης που τραυματίστηκε από πτώση δέντρου στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό της «Μηχανοργάνωσης Δημόκριτος», ο ρυθμός της βροχής έφτασε τα 165,09 χιλιοστά ανά ώρα στις 15:52 το μεσημέρι και τα 342,44 χιλιοστά ανά ώρα στις 16:11. Από την αρχή του χρόνου και μέχρι την χθεσινή ημέρα, είχαν καταγραφεί στην Κομοτηνή μόλις 473,6 χιλιοστά βροχής.

Ο δήμαρχος της Κομοτηνής κος Γιώργος Πετρίδης, σε σημερινή του δήλωση, συνεχάρη τόσο τους υπηρεσιακούς παράγοντες, όσο και τους δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι «ανταποκρίθηκαν ως προς την ετοιμότητά τους όσο και ως προς την άμεση επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα». Ευχαριστίες δέχτηκαν και οι δημότες της Κομοτηνής για τη δράση τους ως ενεργοί πολίτες, που διευκόλυναν το έργο των συνεργείων του δήμου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here