Κομισιόν: Υπό την αξιολόγηση των θεσμών τα μέτρα Τσίπρα

Υπό την αξιολόγηση των θεσμών βρίσκονται οι παροχές του Αλέξη Τσίπρα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου, υποστήριξε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Όπως ανέφερε αναλυτικά, οι Βρυξέλλες βρίσκονται εν αναμονή της αξιολόγησης των μέτρων που ανήγγειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Οι εξαγγελίες «συζητούνται και αξιολογούνται» στο πλαίσιο της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, έσπευσε να προσθέσει.

Νωρίτερα, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ζήτησε από τους θεσμούς «να αξιολογήσουν εάν τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση συμφωνούν με τις επιταγές του προγράμματος βοήθειας».

Μάλιστα, ανέφερε πως το Βερολίνο αναμένει «γρήγορη απάντηση επί του θέματος ώστε να μην καθυστερήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος».

Ερωτηθείσα σχετικά με την τελευταίο, η εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε ότι η συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους προχωράει με βάση του κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here