Κομισιόν: Υπεράνω αμφιβολίας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

«Υπεράνω κάθε αμφιβολίας» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την περίοδο 2010 – 2015. Η δήλωση έγινε σε συνέχεια της σχετικής επιστολής του Πιερ Μοσκοβισί προς τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αφορμή τη ποινική κακουργηματική δίωξη κατα του πρώην προέδρου της Ανδρέα Γεωργίου.

«Η επιστολή της Επιτροπής ήταν πολύ σαφής» τόνισε ο κ. Σχοινάς, υπενθυμίζοντας ότι φέρει την υπογραφή τριών επιτρόπων και ως εκ τούτου το περιεχόμενό της δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή έχει ήδη λάβει την απάντηση από τον υπουργό Οικονομικών και εκτίμησε ότι το θέμα θα απασχολήσει και το Eurogroup του Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Επιτροπή «εδώ και καιρό υπογραμμίζει την ανάγκη να υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους και της δημόσιας διοίκησης», ενώ υπενθύμισε πως μέσα σε αυτές, περιλαμβάνεται και η ανάγκη «αποπολιτικοποίησης της ελληνικής διοίκησης».

«Η Επιτροπή, ως ζήτημα αρχής, δεν σχολιάζει εθνικές νομικές διαδικασίες» ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο, ότι η Κομισιόν ανησυχεί για τις αναφορές σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες αμφισβητούν την αξιοπιστία της ΕΛΣΤΑΤ.

Καταλήγοντας, ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι «το ελληνικό πρόγραμμα προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξιοπιστία των ελληνικών στοιχείων», καθώς η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων είναι προς το κοινό συμφέρον τόσο της Ε.Ε., όσο και της Ελλάδας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here