Κομισιόν: Πρόοδος αλλά χρειάζεται επίσπευση των διαπραγματεύσεων

Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών βλέπει η Κομισιόν αλλά στέλνει ταυτόχρονα μήνυμα για επίσπευση των εργασιών.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Πίερ Μοσκοβισί, Άννικα Μπρέιντχαρτ, δήλωσε πως έγινε «καλή δουλειά» και πως στόχος «παραμένει η συνολική συμφωνία», όμως σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις προσδοκίες χαρακτήρισε το επερχόμενο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου ως μια ευκαιρία «καταγραφής προόδου».

Αναλυτικά η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου:

«Η αποστολή στην Αθήνα ολοκληρώθηκε βάση του προγράμματος, κάναμε καλή δουλειά και ο στόχος μας παραμένει η επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας στην δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM σύντομα,. Το Eurogroup του Δεκεμβρίου όπως και το Euroworking Group θα είναι μια ευκαιρία για καταγραφή της πρόοδουκαι οι Θεσμοί θα συνεχίσουν την δουλειά τους με τις ελληνικές Αρχές».

Για το ζήτημα της συμφωνίας στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου κοινοτική πηγή τόνισε πως η  Επιτροπή δεν θέλει να δεσμευτεί καθώς δεν είναι τέτοια η πρακτική της, υπενθυμίζοντας πως συνεχίζουν την δουλειά από κοινού με τις ελληνικές Αρχές.

Χαμηλούς τόνους κράτησε η Άννικα Μπρειντχαρτ και για το ταξίδι Μοσκοβισί στην Αθήνα στο τέλος του Νοεμβρίους. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν και επιβεβαίωσε το ταξίδι του Επίτροπου Οικονομικών, η Γερμανίδα εκπρόσωπος Τύπου τόνισε πως η επίσκεψη είναι μέρος του σχεδιασμού και δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι επιπλέον στην ατζέντα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here