Κολομβία: Οι δραματικοί διάλογοι πριν τη συντριβή-Η έκκληση του πιλότου

 

Λίγο πριν την αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία, ο πιλότος του αεροσκάφους που συνετρίβη με 75 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους, απηύθυνε δραματική έκκληση για βοήθεια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες επικοινωνίες του με τον Πύργο Ελέγχο που καταγράφονται σε ηχητικό ντοκουμένο που προβήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ο πιλότος προειδοποίησε μέσω του ασυρμάτου ότι τα καύσιμα εξαντλούνταν και ότι το αεροπλάνο βρισκόταν σε έκτακτη ανάγκη.

«Κυρία, πλήρης διακοπή λειτουργίας των οργάνων στην πτήση 933 της LAMIA, υπάρχει πλήρης διακοπή των ηλεκτρονικών συστημάτων, είμαστε χωρίς καύσιμα» ακούγεται η φωνή του Βολιβιανού κυβερνήτη Μιγκέλ Κουιρόγκα, ενώ απευθύνεται προς το πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Μεντελίν.

«Έκτακτη ανάγκη στα καύσιμα, κυρία» προσθέτει, ζητώντας να του δοθεί επειγόντως άδεια προσγείωσης.

 

Στη συνέχεια η υπάλληλος ακούγεται στο ηχητικό να αναφέρει πως έχει χαθεί το σήμα στο ραντάρ και ζητά από τον πιλότο να την ενημερώσει για την πορεία του αεροσκάφους. Ακολουθεί διάλογος και ανταλλαγή πληροφοριών για το ύψος, τα μίλια και άλλα δεδομένα με τον κυβερνήτη να ενημερώνει πως βρισκόταν στα 9.000 πόδια.

«Σε τι ύψος είστε τώρα; Θέση;», ρωτάει ξανά η υπάλληλος στον Πύργο Ελέγχου, δυστυχώς όμως δεν έλαβε καμία απάντηση.

 

Τα όσα αναφέρονται στο ηχητικό αυτό ντοκουμέντο συμπίπτουν με τη μαρτυρία του συγκυβερνήτη ενός αεροσκάφους της εταιρείας Avianca που πετούσε σε κοντινή απόσταση. Ο συγκυβερνήτης άκουσε στον ασύρματο το αεροσκάφος της LAMIA να προειδοποιεί ότι δεν έχει πλέον καύσιμα και πρέπει να προσγειωθεί.

«Βοήθεια, βοήθεια. Βοηθήστε μας να φθάσουμε στον διάδρομο προσγείωσης. Βοήθεια, βοήθεια» περιέγραψε ο Χουάν Σεμπάστιαν Ουπεγκούι, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του πιλότου του τραγικού αεροσκάφους.

«Κατόπιν όλα τελείωσαν. Όλοι μας αρχίσαμε να κλαίμε».

Ένας επιζώντας, ο Βολιβιανός τεχνικός της πτήσης Έρβιν Τουμίρι, δήλωσε ότι σώθηκε καθώς ακολούθησε πιστά τις οδηγίες ασφαλείας, ενώ οι άλλοι πανικοβλήθηκαν.

«Πολλοί επιβάτες σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και άρχισαν να ουρλιάζουν» είπε ο ίδιος στο ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol της Κολομβίας.

«Έβαλα την τσάντα μου μεταξύ των ποδιών μου και πήρα την θέση εμβρύου όπως συστήνεται

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here