Κοίτα ποιός μιλάει: Ο Κυρ. Μητσοτάκης προαναγγέλει εξεταστική για Βαρουφάκη, αν εκλεγεί

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Αρκετοί πολιτικοί, χάνουν συχνά την αίσθηση της πραγματικότητας ή έτσι τουλάχιστον δείχνουν, ιδίως όταν πρέπει να αντιμετωπίσουν την αλήθεια κατάματα. Ετσι, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πραγματικότητα στην οποίαν συνέβαλαν τα μέγιστα με τη στάση τους, επιχειρούν απλά να τις μεταθέσουν αλλού.

Ακριβώς αυτό, προσπαθεί να κάνει και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυρ.Μητσοτάκης. Συμμέτοχος στην άσκηση πολιτικής του μεταπολιτευτικού δικομματισμού, γόνος μιάς από τις μεγαλύτερες διαπλεκόμενες οικογένειες και με περίεργες εμπλοκές στην υπόθεση των δώρων της Siemens, δηλώνει ότι θα αναζητήσει ευθύνες εάν εκλεγεί , από τον Γ. Βαρουφάκη για την ζημία στο τραπεζικό σύστημα από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης, που θέλει να εμφανίζεται ως φιλελεύθερος εκσυγχρονιστής,  θεωρεί ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις του δικού του κόμματος, οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, δεν έχουν καμία ευθύνη για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος. Ούτε φυσικά οι επόμενες μνημονιακές κυβερνήσεις στις οποίες μετείχε ο ίδιος  ως υπουργός Δημόσιας Διοίκησης.

Η μεγάλη ζημιά κατά τον κ.Μητσοτάκη, προήλθε από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις δηλώσεις Βαρουφάκη!! Επειδή όμως και η πολιτική αντιπαράθεση έχει όρια, τα οποία θέτει προπάντων η κοινή λογική,καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να κάνει πρώτα την αυτοκριτική του και μετά να διεκδικεί τον ρόλο του εισαγγελέα-τιμητή των άλλων. Γιατι διαφορετικά παίζει με τη νοημοσύνη μας.

Τι δήλωσε 

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει στο Πρώτο Θέμα,  ότι -εφόσον εκλεγεί- θα κινήσει όλες τις διαδικασίες «για να διερευνηθεί η σκοτεινή αυτή υπόθεση δηλ. η τεράστια ζημιά που προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο τραπεζικό σύστημα και το Δημόσιο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, από εξεταστική επιτροπή του Κοινοβουλίου, όπως και ότι θα αποδοθούν ευθύνες που θα αποδειχτεί ότι βαρύνουν κυβερνητικά στελέχη για τη ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο».

Στη δήλωσή του, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. επικαλείται άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη, τον Απρίλιο του 2013 με τίτλο “Να Αφελληνιστούν”, στο οποίο, όπως επισημαίνει ο κ. Μητσοτάκης, ο πρώην ΥΠΟΙΚ  είχε προβλέψει την πορεία που τελικά ακολούθησε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. «Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριζε ότι “όσοι από εμάς θέλουμε την Ελλάδα να ορθοποδεί εντός της Ευρωζώνης δεν μπορούμε παρά να υποστηρίξουμε ότι οι τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα πρέπει να γίνουν πραγματικά ευρωπαϊκές. Με άλλα λόγια, να αφελληνιστούν άμεσα!” Γιατί έπρεπε να γίνει αυτό; Διότι, κατά τον κ. Βαρουφάκη “η μόνη βιώσιμη λύση είναι οι τράπεζες να αφελληνιστούν … αφήνοντας εκτός νυμφώνος τη διαπλοκή Ελλήνων πολιτικών και Ελλήνων τραπεζιτών”», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει:

«Με εμένα πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αυτά δεν θα ξεχαστούν. Εγγυώμαι ότι θα διερευνηθούν από μια εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή της Βουλής η οποία θα κληθεί να αξιολογήσει κατά πόσον η προφητεία του κ. Βαρουφάκη εκπληρώθηκε στο ακέραιο από μνημειώδη αδεξιότητα ή βάσει σχεδίου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here