Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο νοσοκομείο Ζακύνθου

 

Με σκοπό τη διερεύνηση των αιτίων που είχαν ως αποτέλεσμα πέντε ασθενείς να παρουσιάσουν επιπλοκές έπειτα από χειρουργική επέμβαση, εκ των οποίων μία γυναίκα να πεθάνει, μεταβαίνει σήμερα κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο νοσοκομείο Ζακύνθου.  Οπως είναι γνωστό, η λειτουργία των χειρουργείων έχει ανασταλεί.

Μία γυναίκα κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που μεταφέρθηκε. Η δεύτερη ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο ίδιο Νοσοκομείο, ενώ ακόμη τρεις- που ήταν πιο ελαφρά- εχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Όλα ξεκίνησαν μετά τον θάνατο της Ελένης Αρβανιτάκη, η οποία κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια το πρωί της Κυριακής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
Δελτίο Τύπου εξέδωσε, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου Δέσποινα Τσαρίδου:

«Με αφορμή την εμφάνιση μετεγχειρητικών επιπλοκών και έπειτα από όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες στις οποίες προέβη η Διοίκηση του Γ.Ν.Ζακύνθου, όπως πλήρης και εκτενής μικροβιολογικός έλεγχος των χειρουργείων, ο οποίος απέβη αρνητικός για ύπαρξη μικροβίων, μετά από εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου και απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 02.12.16, ανεστάλη η λειτουργία των χειρουργείων για λόγους ασφαλείας, μέχρι την πλήρη διερεύνηση από τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας των αιτιών που τις προκάλεσαν. Σε κάθε περίπτωση, η γενική λειτουργία του Νοσοκομείου παραμένει ασφαλής για τους ασθενείς και τους προσερχόμενους σε αυτό»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here