Κλειστές οι λέσχες σίτισης του Πανεπιστημίου Αιγαίου – πεινάνε οι φοιτητές

Κλειστές παραμένουν από το Σεπτέμβριο οι λέσχες σίτισης του Πανεπιστημίου  Αιγαίου με αποτέλεσμα πάρα πολλοί φοιτητές που είναι από την  ηπειρωτική Ελλάδα  να πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους  και τα έξοδα του φαγητού τους.

Η εμπλοκή με τις λέσχες σίτισης των ΑΕΙ  οφείλεται  στο ότι η ευθύνη της σίτισης  δεν είναι πλέον αρμοδιότητα του κράτους αλλά εργολάβου  με σύμβαση χρόνου που προκύπτει με διαγωνισμό. Ετσι λοιπόν μόλις η σύμβαση αυτή λήξει  ένα σωρό επιχειρήσεις τσακώνονται στις πλάτες των φοιτητών, μπλοκάροντας σε πολλές περιπτώσεις το διαγωνισμό με ενστάσεις και καθυστερώντας την έκβασή του. Τα παραδείγματα μιλούν από μόνα τους: Πέρυσι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ξεκίνησε το Δεκέμβρη και έληξε το Μάρτη!

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ( ΜΑΣ)  καλεί τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους φοιτητές  σε όλα τα τμήματα  του Πανεπιστημίου Αιγαίου να απαντήσουν αγωνιστικά

«Η κατάσταση με την οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουμε στις σχολές του Αιγαίου αυτές τις μέρες είναι τραγική! Και αυτό γιατί από την αρχή του νέου χρόνου σε όλες τις λέσχες σίτισης των σχολών μας έχει μπει λουκέτο! Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες φοιτητές να στερούμαστε όχι απλά τα στοιχειώδη για τη μόρφωσή μας, αλλά το αναφαίρετο δικαίωμα μας εν έτει 2016 να μπορούμε να έχουμε ένα πιάτο φαγητό!» υπογραμμίζει το ΜΑΣ, καταδεικνύοντας τις τεράστιες ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «γιατί προωθεί την πολιτική της υποχρηματοδότησης και ταυτόχρονα συνεχίζει την παράδοση της φοιτητικής μέριμνας στα «κοράκια» των επιχειρήσεων. Ευθύνη έχει ακόμα η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που έχει βάλει πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here