Κλειστά σύνορα στην Ευρώπη για τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια

Υπέρ της παράτασης των συνοριακών ελέγχων εντός της ζώνης Σένγκεν για διάστημα έως και δύο χρόνια, προκειμένου να ελεγχθούν οι αυξημένες προσφυγικές ροές, τάχθηκαν οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ, που συνεδρίασαν στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης της Ολλανδίας, η οποία έχει την προεδρία το τρέχον εξάμηνο: «Αυτή τη στιγμή, τα προσωρινά μέτρα που έχουν ληφθεί στα σύνορα μπορούν να ισχύσουν μόνο για περιορισμένη περίοδο έξι μηνών. Αλλά η άνευ προηγουμένου ροή αιτούντων άσυλο, η οποία ανάγκασε τα κράτη-μέλη να λάβουν αυτά τα μέτρα σε εθνικό επίπεδο, δεν έχει μειωθεί ακόμα».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ στο Άμστερνταμ, ο ολλανδός υπουργός Κλάας Ντέικχοφ είπε ότι τα κράτη-μέλη κάλεσαν την Κομισιόν να ετοιμάσει τη νομική και πρακτική βάση για τη συνέχιση των προσωρινών συνοριακών ελέγχων «μέσα από το Άρθρο 26 του κώδικα της ζώνης Σένγκεν».

Σημειώνεται ότι το άρθρο αυτό προβλέπει ότι οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν θα μπορούν να βρίσκονται σε ισχύ για διάστημα έως και δύο χρόνια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here