Κλειστά και σήμερα τα Τέμπη (7 το πρωί με 8 το βράδυ) για έργα βροχοπροστασίας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προγραμματίστηκαν στην Κοιλάδα των Τεμπών για χτες και σήμερα (Πέμπτη), λόγω εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας (αποτροπή κατολισθήσεων κ.λπ.)

Κατά τις ώρες 07:00-20:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης από το 365ο χλμ (κόμβος Γυρτώνης) μέχρι το 391ο χλμ (διασταύρωση Στομίου).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως εξής:

Κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη

Όλα τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (349ο χλμ ΠΑΘΕ) προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινου Νερού-Στομίου-Ομολίου θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, από τη διασταύρωση Στομίου (391ο χλμ ΠΑΘΕ).
Κατεύθυνση προς ΑθήναΌλα τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνων που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης (ανισόπεδος κόμβο Κορινού Πιερίας, 445ο χλμ) προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της ΕΟ Κατερίνης-Ελασσόνας και της δημοτικής οδού Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη-Πλαταμώνα θα αναστρέφονται στον ανισόπεδο κόμβο Αιγάνης προς Πιερία και από εκεί θα κατευθύνονται κατάλληλα.

Εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις αυτές τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ για τη μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, καθώς και τα φορτηγά για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού χαρακτήρα (π.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.α.).

Για τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα πούλμαν-λεωοφορεία ισχύουν αλλες ρυθμίσεις

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here