Κλείνουν και άλλα περιοδικά -4 Τροχοί, Εγώ, Τηλεκοντρόλ – η κρίση στον Τύπο

Ανακοινώθηκε η άμεση αναστολή λειτουργίας του ομίλου που εκδίδει το  περιοδικό «4 Τροχοί» και την «Auto Bild» καθώς και μία σειρά από άλλους τίτλους όπως τα ΕΓΩ Weekly, Τηλεκοντρόλ, Κάθε Μέρα με την Αργυρώ, MySelf.gr κ.α.

Σε ότι αφορά τα περιοδικά αυτοκινήτου, ευθύνεται ουσιαστικά η συρρίκνωση της διαφημιστικής αγοράς αυτοκινήτου και η  δραστική στροφή των αναγνωστών προς το Διαδίκτυο, αλλά και το παρελθόν του. Η  πάλαι ποτέ ισχυρή εταιρεία του Κώστα Καββαθά (Τεχνικές Εκδόσεις ΑΕ) είχε πολλά χρέη τα οποία “βάρυναν” ακόμα περισσότερο όταν πέρασε το έντυπο στις εκδόσεις Λυμπέρη.

Η κρίσιμη απόφαση ήταν εκείνη που όριζε ότι μέχρι τις 29ης Αυγουστου 2016  η «ALPHA EDITIONS AE», διάδοχος εταιρεία της εταιρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ» ήταν υποχρεωμένη να καταβάλει στους συντάκτες και τους απα­σχο­λού­με­νους στο δια­φη­μι­στικό τμήμα των περιοδικών της εταιρείας, τις δεδου­λευ­μέ­νες απο­δο­χές, που όφειλε η «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» για το διάστημα πριν την αιφ­νι­δια­στική διακοπή της δρα­στη­ριό­τη­τάς της, δηλαδή από το καλοκαίρι μέχρι και το Νοέμ­βριο του 2012

Επί­σης με την ίδια απόφαση-σταθμό, η εται­ρεία ήταν υποχρεωμένη να απα­σχο­λεί το εν λόγω προ­σω­πικό με τους ίδιους όρους εργα­σίας, όπως αυτοί ίσχυαν προ της δια­κο­πής δρα­στη­ριό­τη­τας της μετα­βι­βά­σα­σας εται­ρείας («ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ»).

Η εταιρεία προσπάθησε δηλαδή να απαλλαγεί από τις υποχρεώσεις της με αλλαγή επωνυμίας, αλλά δεν τα κατάφερε και όταν είδε ότι πρέπει να πληρώσει, αποφάσισε να κλείσει τα έντυπα και να προχωρήσει σε απολύσεις των εργαζομένων

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here