«Κλαίνε κάθε φορά που βλέπουν ο ένας τον άλλο»: Η γραφειοκρατία τους χώρισε μετά από 62 χρόνια

Αυτή η απίστευτη ιστορία λαμβάνει χώρα στη Βρετανία.  Ο 83χρονος Βόλφραμ Γκότστσαλκ και η 81χρονη σύζυγός του Ανίτα παντρεύτηκαν το 1954 και είναι μαζί για συνολικά 62 ολόκληρα χρόνια.

Ο Βόλφραμ αντιμετωπίζει σοβαρά πρόβλημα υγείας από καρκίνο, έχει χειρουργηθεί στην καρδιά και εμφανίζει τα πρώτα σημάδια της γεροντικής άνοιας.

Εκτιμήθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί σε ειδικό οίκο ευγηρίας. Τότε η Ανίτα έκανε κι εκείνη αίτηση για να είναι μαζί του, όπως άλλωστε ήταν σε όλη τους τη ζωή.

Εδώ χτύπησε το τέρας της γραφειοκρατίας. Τοποθετήθηκαν σε διαφορετικούς οίκους ευγηρίας γιατί δεν «βρέθηκαν δυο θέσεις στον ίδιο».

Τώρα κάθε φορά που η Ανίτα επισκέπτεται τον Βόλφραμ, κλαίνε επειδή ζουν χωριστά.

Την υπόθεση έφερε στο φως η 19χρονη εγγονή τους, Άσλεϊ Κάιλα Μπάριγικ, η οποία ανέβασε στον λογαριασμό της στο Facebook τη συγκινητική φωτογραφία του ηλικιωμένου ζευγαριού κι έγραψε την ιστορία τους.

«Κλαίνε κάθε φορά που βλέπουν ο ένας τον άλλο. Πρόσφατα μάθαμε ότι ο παππούς μου έχει καρκίνο. Η γιαγιά μου χρειάζεται να περάσει τις τελευταίες ημέρες με τον άντρα της χωρίς να ανησυχεί πότε θα είναι η επόμενη φορά που θα τον δει. Φοβάμαι ότι αυτό θα τους σκοτώσει» λέει.

Η τοπική υγειονομική υπηρεσία δήλωσε πως εργάζεται για την άμεση διευθέτηση του θέματος, ωστόσο η Άσλεϊ Κάιλα Μπάριγικ δήλωσε ότι κανένας υπεύθυνος δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here