ΚΚΕ για ΟΗΕ και Τσίπρα: Η προσφυγιά δεν είναι σεισμός ή καταιγίδα -προκαλείται από ανθρώπους

Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις ομιλίες του πρωθυπουργου στο προσφυγικό-μεταναστευτικό στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ κατηγορώντας τον ότι δεν εστιάσθηκε στη ριζα του κακού και ότι ουσιαστικα ταυτίσθηκε με την πλειοψηφία που βλέπει το κύμα προσφύγων στην καλύτερη περίπτωση φιλανθρωπικά

«Η προσφυγιά δεν είναι φυσικό φαινόμενο, έχει αιτία τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τους ανταγωνισμούς των ισχυρών, τη φτώχεια που προκαλεί η καπιταλιστική εκμετάλλευση», επισημαίνει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

«Ο κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν είπε κουβέντα για τις πραγματικές αιτίες των πολέμων και της προσφυγιάς, αλλά, από πάνω δικαιολόγησε την παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων και της Συνθήκης της Γενεύης, υιοθετώντας τα επιχειρήματα των ιμπεριαλιστικών επιτελείων για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών».

«Επίσης ο κ. Τσίπρας» συνεχίζει η ανακοίνωση, «έπλεξε το εγκώμιο της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, μιας συμφωνίας που έχει εγκλωβίσει στην Ελλάδα 60.000 ανθρώπους. Η  κυβέρνηση αρνείται τη μεταφορά από τα νησιά των διπλά εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, που ζουν σε άθλιες συνθήκες, γεγονός που πυροδοτεί απελπισμένες αντιδράσεις, όπως αυτές στη Μόρια της Λέσβου, στη Χίο», σημειώνοντας πως «τις αρνητικές συνέπειες στη ζωή και των κατοίκων των νησιών από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση εκμεταλλεύονται οι ναζιστές χρυσαυγίτες και άλλοι ακροδεξιοί τραμπούκοι»

Οσα είπε ο πρωθυπουρός μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ και εδώ

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here