ΚΚΕ: Ανιστόρητες οι αναφορές του κ. Τσίπρα – Η ρύθμιση που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση για το χρέος θα συνοδεύεται με νέα μνημόνια

Σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ασκεί το ΚΚΕ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, σχετικά με την χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, με αφορμή την επέτειο της Συμφωνίας του Λονδίνου το 1953.

Στην ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα «ανιστόρητο», διότι «ξεχνά να πει ότι η ρύθμιση του χρέους και η μεταπολεμική ανασυγκρότηση της Γερμανίας δεν είχε στόχο την ευημερία του λαού της, αλλά αφενός την αναχαίτιση της αυξανόμενης επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης και του σοσιαλιστικού συστήματος, σχέδιο που εκτός των άλλων περιελάμβανε και την αξιοποίηση πάμπολλων πρώην στελεχών του ναζιστικού καθεστώτος και αφετέρου την καπιταλιστική ανάκαμψη της Γερμανίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Στις ανιστόρητες αναφορές του ο κ. Τσίπρας «ξεχνά» να πει ότι η ρύθμιση του χρέους και η μεταπολεμική ανασυγκρότηση της Γερμανίας δεν είχε στόχο την ευημερία του λαού της, αλλά αφενός την αναχαίτιση της αυξανόμενης επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης και του σοσιαλιστικού συστήματος, σχέδιο που εκτός των άλλων περιελάμβανε και την αξιοποίηση πάμπολλων πρώην στελεχών του ναζιστικού καθεστώτος και αφετέρου την καπιταλιστική ανάκαμψη της Γερμανίας.

Σήμερα, η ρύθμιση του ελληνικού χρέους, που έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα συνοδεύεται με νέα μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, προς όφελος της ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, ενώ αυτό το χρέος θα κληθεί να το πληρώσει ο λαός, που δεν το δημιούργησε».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here