Κι ο Μητσοτάκης τον χαβά του: Ζητά εκλογές, υπόσχεται, χωρίς αιδώ, τα πάντα στη διαπλοκή

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Οπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει διαπιστευτήρια στη παλαιά διαπλοκή και βιάζεται να πέσει η κυβέρνηση, μοιράζοντας λαϊκίστικες υποσχέσεις για μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ αγροτών. Με τη στάση του αποδεικνύει ότι εύχεται αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας κι αγωνίζεται να την πετύχει πάση θυσία, πριν αλλάξει προς το θετικότερο, το οικονομικό κλίμα στη χώρα. Κάνει τα πάντα για να βλάψει το δημόσιο συμφέρον.

Ο «απαράδεκτος» νόμος Παππά θα καταργηθεί, ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Αγρίνιο. Κι αυτό, το δηλώνει, χωρίς αιδώ και ίχνος αυτοκιριτικής, ο άνθρωπος που επί 27 χρόνια, δεν έκανε το παραμικρό, μαζί με όλο το παλιό και υπόλογο πολιτικό σύστημα, για να εφαρμοσθεί η συνταγματική νομιμότητα στο τομέα των τηλεοπτικών άδειών.

ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα αξίζει μία καλύτερη κυβέρνηση, την οποία και θα έχει σύντομα, καθώς όπως πρόσθεσε, «η πολιτική αλλαγή δεν είναι μακριά».

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε εκ νέου «πυρά» κατά της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς την ιδεοληπτική και ανίκανη, ενώ την κατηγόρησε ότι κέρδισε τις εκλογές βασισμένη στο ψέμα. Επιπλέον, έκανε λόγο για «εξωντοτική υπερφορολόγηση», αλλά και για ραγδαία υποβάθμιση της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι ο «λογαριασμός» της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έρχεται τώρα, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «προσποιείται πως κάνει μεταρρυθμίσεις». «Με τον ΣΥΡΙΖΑ οικονομική προκοπή δεν πρόκειται να δούμε ποτέ» υπογράμμισε εν συνεχεία.

Επέμεινε επίσης ότι η κυβέρνηση στήνει «νέα διαπλοκή», αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, επαναλαμβάνοντας ότι «ο απαράδεκτος νόμος Παππά θα καταργηθεί».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Δικαιοσύνη, είπε ότι η Ν.Δ. είναι «θεσμικό ανάχωμα στον κατήφορο που οδηγούν τη χώρα», επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές, επιμένοντας ότι το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο, σε σύγκριση με το κόστος της διεξαγωγής εκλογών. Παράλληλα, κάλεσε τους δικαστές να λειτουργούν με βάση το Σύνταγμα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μείωση του ΕΝΦΙΑ της φορολόγησης στις επιχειρήσεις και του ΦΠΑ στους αγρότες, καθώς και κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί. «Θα δεσμευτούμε για αυτά τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε», επέμεινε, κάνοντας αναφορά στο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» του ΣΥΡΙΖΑ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here