Κι άλλη τραγωδία: 40 πρόσφυγες νεκροί σε αμπάρι πλοίου από ασφυξία

Οι τραγωδίες με τους πρόσφυγες στη Μεσόγειο δεν έχουν τέλος. Τουλάχιστον 40 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοίο με κατεύθυνση την Ιταλία βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αμπάρι, λόγω ασφυξίας.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, το σκάφος ήταν υπερφορτωμένο, καθώς οι δουλέμποροι είχαν στοιβάξει σε αυτό περίπου 400 ανθρώπους.

Το πλοίο εντοπίστηκε από το ιταλικό πολεμικό ναυτικό ανοιχτά της Λιβύης και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

«Γίνεται επιχείρηση διάσωσης σε ένα πλοίο (…) Πολλοί μετανάστες διασώθηκαν. Τουλάχιστον 40 νεκροί» ανακοίνωσε το ιταλικό πολεμικό ναυτικό με μήνυμα στο Twitter.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο υποστήριξε ότι τουλάχιστον 320 άνθρωποι έχουν διασωθεί, αλλά η καταμέτρηση των θυμάτων δεν έχει ολοκληρωθεί.

Πρόκειται για τη δεύτερη τραγωδία στη Μεσόγειο μέσα σε λίγα 24ωρα. Την Τρίτη, 12 Αυγούστου, άνδρες του πολεμικού ναυτικού κατάφεραν να σώσουν 52 μετανάστες έπειτα από τη βύθιση του σκάφους στο οποίο επέβαιναν. Άλλοι 50 άνθρωποι όμως δεν βρέθηκαν ποτέ.

Την ίδια ημέρα το ιταλικό πολεμικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι συντόνισε τις επιχειρήσεις διάσωσης 1.700 μεταναστών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, περίπου 250.000 μετανάστες έχουν διασχίσει φέτος τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη -124.000 έχουν φτάσει στην Ελλάδα και 98.000 στην Ιταλία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here