Κινητό πλυντήριο για τα ρούχα των αστέγων

 

Της ΚΑΤΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ithaca Laundry είναι μια νεοσύστατη Μη κυβερνητική οργάνωση, που στόχο έχει να βοηθήσει τους αστέγους να ξαναβρούν την Ιθάκη τους. Με ποιον τρόπο; Υποστηρίζουν ότι η καθαριότητα οδηγεί στην αξιοπρέπεια κι αυτή με την σειρά της σε νέες ευκαιρίες..Η «ψυχή» της Ithaca Laundr, Θάνος Σπηλιόπουλος μας εξηγεί το όνειρό του…

 

Πρόκειται για ένα κινητό θα λέγαμε πλυντήριο ..πώς και κάθε πότε θα λειτουργεί;

Θα προκειται για ένα βαν εξοπλισμένο με δύο πλυντήρια και δύο στεγνωτήρια. Θα τροφοδοτείται με ρεύμα απο μία γεννήτρια και θα λειτουργεί με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα σε κάποια σημεία της πόλης.

Πώς θα γίνεται η διαδικασία; Θα παίρνετε τα ρούχα τους θα τα πλένετε εκείνη την ώρα;

Θα πέρνουμε τα ρούχα και σε περίπου 2 ώρες θα τα επιστρέφουμε καθαρά και στεγνά. Αν κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν “δευτερα” ρούχα, σκοπεύουμε να τους παρέχουμε εμείς.

Πώς θα γίνεται η επιλογή των σημείων; Έχετε σκεφτεί πώς θα πλησιάζετε αυτούς τους ανθρώπους γιατί όπως καταλαβαίνουμε χρειάζεται και μια διακριτικότητα;

Η αλληλεπίδραση με τους αστέγους είναι ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα.Η επιλογή των σημείων θα γίνει ύστερα από έρευνα και επικοινωνία με αρμόδιους φορείς. Τα σημεία επιθυμούμε να είναι ταυτόχρονα κεντρικά και γνωστά αλλά και να μπορούν να προσφέρουν μία διακριτικότητα.

Θα πηγαίνετε πάντοτε σε συγκεκριμένα σημεία, συγκεκριμένες ώρες;

Θα λειτουργούμε με συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο θα προσπαθήσουμε να τηρήσουμε στο έπακρο. Πιστεύουμε ότι έτσι θα καταφέρουμε να χτίσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που εξυπηρετούμε.

Στα σχέδιά σας είναι να μεταφέρετε την δράση σας και σε άλλες πόλεις;

Μελλοντικά σίγουρα. Προς το παρόν έχουμε επικεντρωθεί στο να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε στις αρχές του 2016. Αν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία θα εξετάσουμε που και με ποιόν τρόπο μπορούμε να επεκταθούμε.

Από www.mikrocosmos.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here