Κεραυνοί Κερκ Ντάγκλας κατά Τραμπ: Πίστευα ότι τα μάτια μου έχουν δει τα πάντα.

Με αφορμή τα γενέθλιά του στις 9 Δεκεμβρίου, μία ημέρα μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ο διάσημος ηθοποιός Κερκ Ντάγκλας εξαπέλυσε «κεραυνούς» κατά του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ.
«Θα επιθυμούσα να σβήσω ήρεμα τα κεριά των 100στών γενεθλίων μου, χωρίς να έχει εκλεγεί ένας πρόεδρος που θα διαλέγει τους μετανάστες και θα ζητάει ιδεολογικά πιστοποιητικά» γράφει στο κείμενο που δημοσιοποίησε.

Ο διάσημος ηθοποιός συνδέει τη στάση και την πολιτική που υιοθέτησε ο Χίτλερ το 1933 με εκείνη του Τραμπ και προειδοποιεί λέγοντας πως τον Χίτλερ στην αρχή δεν πήρε κανείς στα σοβαρά, με αποτέλεσμα αρκετά σύντομα η υφήλιος να πνιγεί σε ένα λουτρό μίσους και αίματος.

«Η προεκλογική ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στην Αριζόνα, πριν από λίγες εβδομάδες, προκάλεσε ρίγη στην γυναίκα μου Αν, η οποία μεγάλωσε στην Γερμανία. Η ομιλία αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να είχε εκφωνηθεί το 1933…» σημειώνει.

Στη συγκεκριμένη προεκλογική του ομιλία ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ ως ένα κυρίαρχο έθνος έχει το δικαίωμα να επιλέγει τους μετανάστες που θεωρεί ότι έχουν πιθανότητες να ευημερήσουν στην χώρα και καταλήγει λέγοντας ότι είναι απαραίτητο ένα «ιδεολογικό πιστοποιητικό» που θα βεβαιώνει ότι αυτοί που θα μείνουν στις ΗΠΑ, μοιράζονται τις ίδιες αξίες με τους Αμερικανούς.

«Όσο περισσότερο ζω, τόσο λιγότερο εκπλήσσομαι από τις αναπόφευκτες αλλαγές, οι οποίες ως επί το πλείστον έχουν γίνει για καλό» προσθέτει ο Ντάγκλας και τονίζει: «Μέχρι σήμερα πίστευα ότι τα μάτια μου έχουν δει τα πάντα. Τώρα όμως, πρώτη φορά στη ζωή του γίνομαι μάρτυρας τέτοιας διασποράς φόβου από έναν υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ».

«Έζησα μία μακρά, καλή ζωή. Δεν θα είμαι εδώ να δω τις συνέπειες, εάν το κακό αυτό «πιάσει ρίζες» στη χώρα μας. Θα είναι όμως εδώ τα παιδιά σας και τα δικά μου» συνεχίζει και καταλήγοντας αναφέρει:

«Και όπως είπε κάποτε η πολυαγαπημένη μου φίλη Λορίν Μπακόλ στην ταινία ‘Να έχεις και να μην έχεις’: «Ξέρεις πώς να σφυρίζεις, δεν ξέρεις? Απλά ενώνεις τα χείλη σου και φυσάς».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here