Κεραυνοί και άνεμοι που ξερριζώνουν δέντρα: θα συνεχιστεί και σήμερα η κακοκαιρία

Επιδεινώθηκε από χτες ξαφνικά (όπως πάντως προειδοποίησε η ΕΜΥ) ο καιρός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, προξενώντας αναστάτωση και καταστοφές, όπως π.χ. στα Τρίκαλα όπου οι άνεμοι ξερίζωσαν τον πλάτανο της κεντρικής πλατείας. Οι δε κεραυνοί έπεφταν με ριπές στη βόρειο Ελλάδα.

Ιωάννινα - κακοκαιρία - ζημιές - χαλάζι

το χτεσινό χαλάζι στα Γιάννενα

Στην Αττική δεν προβλέπονται τέτοιας έκτασης καιέντασης φαινόμενα, αλλά μάλλον δενθα εξαιρεθεί από βροχές το απόγευμα και γενικά  η κακοκαιρία θα συνεχιστει και σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Σήμερα αναμένεται να πληγούν από καταιγίδες το Ιόνιο, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησης και ίσως η Ήπειρος και η Θεσσαλία

Για σήμερα στη Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. άνεμοι βόρειοι από 3 έως και 6 μποφόρ και θερμοκρασία 15 έως 29 βαθμούς Τα ίδια προβλέπονται και για το Ιόνιο, την Ήπερο, τη δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννηση αλλά η θερμοκρασία θα είναι λίγο υψηλότερη (θα φτάσει τους 31 βαθμούς)
Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννηση προβλέπονται επίσης σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Οι καταιγίδες αναμένεται να εξασθενήσουν το βράδυ, Ανεμοι 4-6 μποφόρ και θερμοκρασία 17 έως 32 βαθμους.

Στην Αττική προβλέπεται αίρθιος καιρός με νεφώσεις μετά το μεσημέρι και υπάρχει πιθανότητα καταιγίδων το απόγευμα  στα δυτικά και βόρεια του νομού

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here