Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ: Να ανοιχτούμε περισσότερο στον κόσμο

Ανοιξαν σήμερα οι εργασίες της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με τον γενικό γραμματέα Παναγιώτη Ρήγα -υ συνδερίαση γίνεται στο ξενοδοχειο Caravel, από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. το Σάββατο και από τις 10 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ. την Κυριακή.

Αύριο το πρωί στις 10.30 θα τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας

Στη συνεδρίαση ενόψει του συνεδρίου,  θα γίνουν αμαφορές στις θέσεις που πρέπει να θεσπιστούν, στη στάση έναντι της  αντιπολίτευσης και των συμπορευόμενων ΜΜΕ,  θα υπάρξει προβληματισμός για τη διαπραγμάτευση και για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην πανευρωπαϊκή μάχη κατά του νεοφιλελευθερισμού, θα τεθούν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τα εργασιακά και ασφαλώς το μέλλον της χώρας

Θα τεθεί και ζήτημα μικρών αλλαγών στο καταστατικό (τα ζητήματα με τις  περιφερειακές επιτροπές, τα τμήματα, τη γυναικεία ποσόστωση) Η ριζική αλλαγή του καταστατικού θα παραπεμφθεί σε Καταστατικό Συνέδριο το 2017, προκειμένου το ερχόμενο συνέδριο να  επικεντρωθεί  στο θέμα των Θέσεων.

Ο γενικος γραμματέας της κεντρικής επιτροπής  Π. Ρήγας αναφέρθηκε στη σημασία του επικείμενου συνεδρίου  και διατύπωσε τις προτάσεις του για το διάστημα που απομένει έως τότε.

*η κοινωνία πρέπει να ανιληφθεί -είπε- το Συνέδριο ως μια ανοιχτή διαδικασία  με αριστερό και ριζοσπαστικό προσανατολισμό και όχι ως μια διαδικασία που αφορά τη διευθέτηση εσωτερικών εκκρεμοτήτων.

*αναφέρθηκε στιν  αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει η ευρωπαϊκή στρατηγική κατεύθυνση.

*κατηγόρησε με δριμύτητα τη ΝΔ σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει και δεν θέλει να διατυπώσει ξεκάθαρες προγραμματικές θέσεις.

*Είπε ότι η λογική της καταστροφολογίας της ΝΔ  έχει τη βοήθεια των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, της οικονομικής ελίτ και των συμφερόντων που αποτελούν το σύστημα της διαπλοκής τονίζοντας ότι «ιδίως μετά την εφαρμογή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, διαμορφώνεται μια εικόνα διαστρέβλωσης από τα ΜΜΕ. Η μόνη λύση απέναντι σε αυτή τη στρατηγική είναι εμείς οι ίδιοι να βγούμε στον κόσμο να επικοινωνήσουμε και να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα

*Πρέπει -είπε- να βγουν προς τα έξω οι οργανώσεις και τα μέλη του κόμματος.

*Αναφέρθηκε θετικά και στη διάσκεψη των μεσογειακών χωρών της Ευρώπης στην Αθήνα και στην κοινή διακήρυξη των Αθηνών, που, όπως είπε, άνοιξε το δρόμο για να διαμορφωθεί μια νέα ατζέντα για το πώς η Ευρώπη μπορεί να αντιμετωπίζει κρίσεις  με τρόπο αλληλέγγυο και όχι με τρόπο που οδηγεί στην άνοδο της ακροδεξιάς.

*Χωρίς να πανηγυρίζουμε -είπε- φαίνεται ότι μπαίνει στο αυλάκι αυτή η προσπάθεια, γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να έχει συνέχεια με όλες αυτές τις συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα

*Πρότεινε να  ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες που διαμορφώνουν συνθήκες συμπόρευσης με τους πολίτες εκείνους τα συμφέροντα των οποίων εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τους νέους, τα λαϊκά στρώματα, τους ανέργους, τους ενεργούς πολίτες.

*Πρότεινε  ο ΣΥΡΙΖΑ να οργανώνει θεματικές εκδηλώσεις είτε για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος, είτε για θέματα που εντοπίζονται στον προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ (δημόσια διοίκηση, παιδεία, κοινωνική οικονομία, ΕΣΠΑ, εργασιακά)

– Να ενταχθεί η Καμπάνια σε τοπικό επίπεδο με περιοδείες, συνεντεύξεις, επισκέψεις σε χώρους δουλειάς στελεχών των ΝΕ και των βουλευτών που θα καλούν τους πολίτες να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στον προσυνεδριακό διάλογο.

-Πρότεινε να  γίνει καταστατικό συνέδριο εντός του 2017. Στο μεταβατικό στάδιο προτείνει τρεις τροποποιήσεις: Του άρθρου 10 που αναφέρεται στις περιφερειακές επιτροπές, του  άρθρου 20 που αναφέρεται στα τμήματα και της παραγράφου 6 του άρθρου 30 για τη γυναικεία εκπροσώπηση στα εκτελεστικά όργανα

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here