ΚΕΔΕ: Ανάγκη να κατατεθεί αίτημα στην ΕΕ για παράταση του ΕΣΠΑ

Να κατατεθεί από την Ελλάδα επίσημο αίτημα στην Ε.Ε. για παράταση κατά ένα έτος του τρέχοντος ΕΣΠΑ ζητεί η ΚΕΔΕ.

Όπως επισημαίνει, εν όψει της ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ στις 31/12/2015 και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, υπάρχει κίνδυνος εκατοντάδες έργα τα οποία ήταν σε εξέλιξη να μην προλάβουν να ολοκληρωθούν και να μείνουν ημιτελή, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί από Ε.Ε. επιστροφή των χρημάτων και αποζημιώσεις από τους μειοδότες των έργων.

Η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και οι συνέπειες που τυχόν θα υπάρξουν τόσο για τη χώρα όσο και για τους Δήμους, από μια μη ομαλή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στη συνεδρίαση παρέστη ο διευθυντής του γενικού γραμματέα ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης, ο οποίος δήλωσε ότι η Ε.Ε. είναι αντίθετη σε τυχόν παράταση του τρέχοντος προγράμματος όχι μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας αλλά και για τις άλλες χώρες.

Ο διευθυντής του γ.γ. ΕΣΠΑ, επίσης, ενημέρωσε την ηγεσία της ΚΕΔΕ ότι η κυβέρνηση για διασφάλιση της απαραίτητης ρευστότητας και την ολοκλήρωση των έργων αυτών, αναζητεί και άλλους τρόπους, όπως χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αυξημένη προκαταβολή από το νέο ΕΣΠΑ, μεταφορά έργων με προϋπολογισμό κάτω των πέντε εκατ. ευρώ στο νέο ΕΣΠΑ, χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κ.ά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here