Κατρούγκαλος: Αδιαπραγμάτευτη η εθνική σύνταξη των 384 ευρώ- Θέμα αναπλήρωσης από δανειστές

Σκληρή χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μετά το πέρας της συνάντησής του με τους θεσμούς, πρόσθεσε πάντως ότι οι διαφορές σε καμία περίπτωση δεν είναι αγεφύρωτες. Υπό διαπραγμάτευση στο τραπέζι βρίσκονται τα ποσοστά αναπλήρωσης και η εθνική σύνταξη.

Ο υπουργός χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτο το ύψος της εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ, ενώ διευκρίνισε ότι δεν έχει τεθεί από τους δανειστές θέμα σύνδεσης της εθνικής σύνταξης με εισοδηματικά κριτήρια.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν συζητήθηκε το θέμα των επικουρικών συντάξεων, επαναλαμβάνοντας ότι το εν λόγω ζήτημα θα συζητηθεί, όταν κλείσουν τα υπόλοιπα. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι για το συγκεκριμένο θέμα η ελληνική πλευρά και το ΔΝΤ βρίσκονται στα δύο άκρα της διαπραγμάτευσης.

Σε ερώτηση σχετικά με τα ποσοστά αναπλήρωσης, ο υπουργός Εργασίας απάντησε: «Ένα θέμα που έχουν θέσει και που το έχουμε ακούσει ως κριτική, γενικότερα, είναι ότι στο διάστημα μεταξύ 25 έως 35 ετών ασφάλισης, τα ποσοστά αυτά δεν υπηρετούν την ανταποδοτικότητα. Εμείς είπαμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε, με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι δεν μιλάμε για επιπλέον περικοπές στο σύνολο της συνταξιοδοτικής δαπάνης».

«Εσωτερικές διορθώσεις στην αρχιτεκτονική μας, που να μην καταλήγουν στο να επιβαρύνουν αυτούς που είναι πιο αδύναμοι, είμαστε διατεθειμένοι να τις κάνουμε», πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here