Κατρούγκαλος: Δεν τέθηκε θέμα μείωσης συντάξεων, αλλά…

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Δεν τέθηκε θέμα μειώσεων για τις κύριες συντάξεις», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μετά το πέρας της συνάντησής που είχε με τους εκπροσώπους των θεσμών την Τετάρτη.

Οπως εξήγησε,  ότι οι θεσμοί «δεν λένε να μειωθεί η σύνταξη», αλλά τους απασχολεί το θέμα ανταποδοτικότητας παροχών – εισφορών, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, που, όπως είπε, την ενδιαφέρει ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας και «προσπαθεί να βρει ισορροπίες».

Παράλληλα, ο εκτίμησε ότι είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία άμεσα για το συνταξιοδοτικό, αλλά όπως ανέφερε «θα χρειαστεί μία απόφαση του Eurogroup», συμπληρώνοντας ότι δεν γνωρίζει αν θα πραγματοποιηθεί Eurogroup νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε ο οδικός «χάρτης» της διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών για το ασφαλιστικό, που αποτελείται από τέσσερις θεματικές ενότητες.

  • Η αρχιτεκτονική του συστήματος – ύψος εθνικής σύνταξης και ποσοστά αναπλήρωσης,
  • αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νέες προτάσεις και αλλαγές που κατέθεσε η κυβέρνηση γι’ αυτές τις ομάδες,
  • επαναϋπολογισμός των συντάξεων το 2018 και ο τρόπος εφαρμογής της προσωπικής διαφοράς,
  • επικουρικές συντάξεις.

Εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων γι’ αυτά τα θέματα. Στόχος του υπουργείου, όπως σημείωσε, είναι να εξεταστούν αρχικά τα τρία πρώτα θέματα και να μείνει τελευταίο το θέμα των επικουρικών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here