Κατρούγκαλος: Αδιαπραγμάτευτη η μη μείωση των συντάξεων

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

«Ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος και η μη μείωση των κύριων συντάξεων είναι αδιαπραγμάτευτα, ενώ στόχος είναι να μην μειωθούν και οι επικουρικές».

Αυτά τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση», ο  ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος προναγγέλει σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το ασφαλιστικό. Στην περίπτωση που εμφανιστούν δυσκολίες, θα υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις από την κυβέρνηση< υπογραμμιζει.

Ο υπουργός προσθέτει πως «αν διαπιστώσουμε δογματισμούς και ακαμψίες, θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση αξιοποιώντας τα διεθνή και κοινωνικά μας ερείσματα». Για τον σκοπό αυτό, όπως αναφέρει, «προσκαλέσαμε το Ευρωκοινοβούλιο να παρακολουθεί ενεργά τη διαπραγμάτευση και ζητήσαμε τεχνική υποστήριξη, μεταξύ άλλων, από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας».

Ο κ. Κατρούγκαλος επαναλαμβάνει ότι η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης επιφέρει «μια προοδευτική και ορθολογική τομή στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας», με θεμελιώδεις αρχές την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here