Κατηγορούμενος για ρατσιστική συμπεριφορά ο οίκος Versace

Για ρατσιστική συμπεριφορά κατηγορείται ο οίκος Versace από τον 23χρονο Κρίστοφερ Σαμπίνο.

Ο Σαμπίνο κατέθεσε αγωγή κατά του πολυτελούς οίκου καθώς απολύθηκε από το κατάστημα της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο ισχυριζόμενος ότι ο διευθυντής του καταστήματος, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, του ζήτησε να χρησιμοποιεί τον κωδικό «D410» κάθε φορά που στο μαγαζί έμπαινε κάποιος μαύρος.

Ο «D410» είναι ο κωδικός που αναγράφεται στα μαύρα ρούχα του καταστήματος και μάλιστα όπως υποστηρίζει ο 23χρονος, ο διευθυντής τού υπέδειξε να κρατάει ταυτόχρονα και ένα μαύρο πουκάμισο ώστε «να μην καταλαβαίνουν για ποιο πράγμα μιλάμε».

Τότε ο Σαμπίνο είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο αφού και ο ίδιος είναι κατά το ένα τέταρτο Αφροαμερικανός.

Μετά από αυτό, λέει ο Σαμπίνο, η εκπαίδευση σταμάτησε και δεν του δόθηκε πρόσβαση στη βάση δεδομένων του καταστήματος, όπως έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, και δύο εβδομάδες αργότερα απολύθηκε.

Όπως υποστηρίζει ο διευθυντής του καταστήματος είπε ότι ο λόγος για την απόλυσή του δεν ήταν οι κακές επιδόσεις του, αλλά γιατί «δεν καταλαβαίνει την πολυτέλεια» και «δεν ξέρει πώς είναι η πολυτελής ζωή».

Η αγωγή κλείνει με το ερώτημα: Επειδή ο Σαμπίνο δεν είχε «ζήσει μα πολυτελή ζωή» δεν ήταν κατάλληλος για να πουλήσει εκπτωτικά ρούχα της περασμένης σεζόν σε ένα εκπτωτικό κατάστημα των προαστίων;

Στις καταγγελίες αυτές απάντησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο οίκος Versace. Στην ανακοίνωση η εταιρεία επισημαίνει:

«Ο οίκος Versace πιστεύει ακράδαντα στις ίσες ευκαιρίες, ως εργοδότης και ως λιανοπωλητής. Δεν ανεχόμαστε διακρίσεις με βάση τη φυλή, την εθνική καταγωγή ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό που προστατεύεται από τους νόμους των αστικών δικαιωμάτων. Αρνούμαστε τους ισχυρισμούς της αγωγής και δεν σκοπεύουμε να σχολιάσουμε περεταίρω τις σχετικές εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις».

Ο Σαμπίνο διεκδικεί ένα απροσδιόριστο ποσό ως αποζημίωση καθώς και τους μισθούς που έχει χάσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here