Οι 53+ για την επίσκεψη στο Καστελόριζο: Ξεπλένουν τους νεοναζί-Η ακροδεξιά ατζέντα μας ντροπιάζει

 

Με ηχηρή παρέμβασή τους, οι 53+ αποδοκιμάζουν χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς, την επίσκεψη στο Καστελόριζο της ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας αλλά και 10 βουλευτών, μελών της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, εκ των οποίων και χρυσαυγίτες.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα commonality.gr, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή, «ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση και «κάνουν λόγο για ένα «σόου πατριδοκάπηλης λογικής», με «ψευτολεονταρισμούς και παράτες» από τα οποία προκύπτουν κίνδυνοι.

Τα στελέχη της Κίνησης στην οποία μετέχει και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζουν ότι« η στήριξη της ακροδεξιάς ατζέντας, όχι απλώς δε μας αφορά, αλλά και μας ντροπιάζει».

Υπενθυμίζεται ότι στην αποστολή συμμετείχαν βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή, οι οποίοι και φωτογραφήθηκαν από κοινού ανεβάζοντας στη συνέχεια τις εικόνες στο διαδίκτυο. Τα άλλα κόμματα αρνήθηκαν να στείλουν αντιπροσώπους.

Το κείμενο της Κίνησης των 53+

Η περιοδεία μέρους της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στο Καστελόριζο, τη Ρω και τη Στρογγύλη χθες δε μπορεί παρά να εκτιμηθεί ως μια ενέργεια ανέξοδου τουλάχιστον εντυπωσιασμού.

Αν ίσχυε όμως μόνο αυτό, τότε μια έκφραση δυσαρέσκειας θα αρκούσε. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τόσο απλά. Τουναντίον, προκύπτουν δυο κίνδυνοι που εξοργίζουν.

Η επίσκεψη της κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα με εγκληματική δράση.

Ο συναγελασμός μαζί τους σε ένα σόου τόσο εύκολης όσο και πατριδοκάπηλης λογικής, εντάσσεται στον τρόπο παραγωγής της πολιτικής που κυριαρχεί στην ακροδεξιά ατζέντα.

Η πολιτική της νομιμοποίηση, το ξέπλυμα των νεοναζί – με εθνικό μάλιστα μανδύα – δεν είναι υπόθεση ούτε γενικά της κυβέρνησης, ούτε ειδικά των βουλευτών/τριών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αντίστροφο χρειάζεται να γίνεται.

Επιπλέον, οι ψευτο – λεονταρισμοί και οι παράτες δεν μπορούν να αποτελούν τον ενδεδειγμένο τρόπο άσκησης εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.

Στην κρίσιμη συγκυρία που βρισκόμαστε, με τον Ερντογάν να διαμορφώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις ενός κράτους έκτακτης ανάγκης και να εκθέτει την ευρύτερη περιοχή σε αποσταθεροποίηση, τέτοιες ενέργειες μπορούν να αποβούν και επικίνδυνες.

Η διπλωματική εγρήγορση και η ανάγκη για υπεύθυνη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, στη βάση του διεθνούς δικαίου, συνιστούν δικλείδες άμυνας και ασφάλειας.

Ας είναι κατανοητό πως το αντίβαρο στην ακροδεξιά ατζέντα είναι η εφαρμογή πολιτικών που θα αποκαθιστούν και θα διευρύνουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό.

Σε κάθε περίπτωση, η στήριξη αυτής της ατζέντας, όχι απλώς δε μας αφορά, αλλά και μας ντροπιάζει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here