Κατεβαίνει τελικά στις εκλογές ο εισαγγελέας Ντογιάκος παρά την καταδίκη του

Ενα τυπικό κενό «αξιοποίησε» ο Ισίδωρος Ντογιάκος, επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και θα είναι τελικά υποψήφιος στις εκλογές που πραγματοποιούν σήμερα εισαγγελείς και δικαστές για την ανάδειξη νέων προϊσταμένων για τα μεγάλα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας.

Η πειθαρχική απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία καταδικάστηκε σε στέρηση μισθού για 40 ημέρες, γεγονός που οδηγεί στην έκπτωσή του από τη θέση του προισταμένου, δεν του έχει κοινοποιηθεί ακόμη.  Ετσι, εκμεταλλευόμενος την τυπική αυτή έλλειψη κατεβαίνει στην εκλογική αναμέτρηση για να διεκδικήσει το τιμόνι της Εισαγγελίας για δεύτερη φορά με έτερο διεκδικητή τον Αντώνη Λιόγα.

Και αυτό, αν και γνωρίζει, ότι όταν του κοινοποιηθεί η καταδικαστική απόφαση δεν θα μπορεί να εκτελεί καθήκοντα προισταμένου.

Για το Εφετείο της Αθήνας υποψηφιότητα θέτουν οι πρόεδροι εφετών  Θεόδωρος Κανελλόπουλος και Γεώργιος Παπανδρέου.

Για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο νυν προϊστάμενος Ηλίας Ζαγοραίος  και η Ολυμπία Κλειτσάκη. Για το  Πρωτοδικείο της Αθήνας υποψηφιότητα θέτουν υποψηφιότητα για τη θέση του Προϊσταμένου, ο πρόεδρος πρωτοδικών, ανακριτής κατά της Διαφθοράς Κωνσταντίνος Σαργιώτης και οι συνάδελφοί του πρόεδροι πρωτοδικών  Ελευθέριος Γεωργίλη και Ιωάννης Παπαϊωάννου και Αικατερίνη Παπαδημητροπούλου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here