Καταψήφισαν οι ΑΝΕΛ τροπολογίες για Τέμενος και Μέγαρο Μουσικής

Δύο αρνητικές ψήφοι των ΑΝΕΛ σε αντίστοιχες υπουργικές τροπολογίες καταγράφθηκαν χθες Τρίτη κατά την ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.

Είναι η πρώτη φορά όπου ο μικρότερος εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού διαφοροποιείται και καταψηφίζει δύο ρυθμίσεις που πέρασαν με την ψήψο άλλων  κομμάτων της αντιπολίτευσης και αφορούν  την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό και την εκ νέου παράταση μέχρι το τέλος Αυγούστου της απαλλαγής του Μεγάρου Μουσικής από την υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες μαζί με την Χρυσή Αυγή είπαν «όχι» στη ρύθμιση με την οποία καθορίζονται τα σχετικά διαγράμματα για την ανέγερση του τεμένους και ξεμπλοκάρεται η διαδικασία , σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα που την υπερψήφισαν.

Πάντως, η βουλευτής των ΑΝΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου είχε προιδεάσει για την διαφοροποίηση του κόμματός της, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν την τροπολογία, η οποια εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Υπέρ της τροπολογίας για το Μέγαρο Μουσικής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ, «παρών» δήλωσαν η Ν.Δ. και το ΚΚΕ, ενώ «όχι» είπαν η Χ.Α. και οι ΑΝΕΛ.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here