Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία-Παγώνει η εφαρμογή του άρθρου 2Α του νόμου Παππά-Επιστρέφουν στο ΕΣΡ οι αρμοδιότητες

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με την οποία παγώνει η εφαρμογή του άρθρου 2Α του νόμου 4339/2016 μέχρι την δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με την αναστολή του άρθρου 2Α του νόμου Παππά, επιστρέφουν και πάλι στο ΕΣΡ οι αρμοδιότητες για τον διαγωνισμό χορήγησης των πρώτων αδειών και δεν προσχωρούν οι διοικητικές πράξεις εφαρμογής του διαγωνισμού που διενεργήθηκε.

Με την τροπολογία ο καθορισμός του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και ο τρόπος διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας, αφαιρείται από την Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης.

 

Την κατάθεση ανακοίνωσε στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, ο πρόεδρος του Σώματος, Ν. Βούτσης.

«Μετά από πάρα πολλή σκέψη και μετά από πολλές συζητήσεις με νομικούς, επελέγη αυτή η διατύπωση για να μην υπάρξουν απαιτήσεις έναντι του ελληνικού Δημοσίου», διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, απέναντι στις αιτιάσεις σχετικώς με την διατύπωση της τροπολογίας. «Το ότι λέει η τροπολογία ότι «αναστέλλεται» το άρθρο και δεν «καταργείται», δεν σημαίνει επιφύλαξη της κυβέρνησης ώστε να επιτραπεί κάτι άλλο» είπε ο κ. Βούτσης και εγγυήθηκε προσωπικώς χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει υπαναχώρηση.

«Η διατύπωση περί αναστολής είναι ακριβέστατη με την επιφύλαξη της οριστικής καταγραφής, όχι για να αλλάξει η απόφαση, αλλά για να μην υπάρξουν ενδιάμεσα εύλογες ή μη εύλογες, αλλά πάντως σοβαρές αιτιάσεις και προσδοκίες, εκ μέρους όσων ήταν υπερθεματιστές στον διαγωνισμό», προσέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στην τροπολογία, σχολίασε ότι εάν η κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά την επίλυση αυτού του προβλήματος οφείλει να έρθει σε συνεννόηση με τα κόμματα και παρέπεμψε στην πρόταση της ΝΔ. Υπογράμμισε ότι με βάση την τροπολογία της κυβέρνησης γίνεται λόγος σε αναστολή του άρθρου 2Α και δεν γίνεται καν λόγος ακύρωση. Υπογράμμισε την ανάγκη για πλήρη επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ και να ακολουθήσει στη συνέχεια η επιλογή των κατάλληλων προσώπων για το ΕΣΡ.

Δείτε εδώ την τροπολογία tropologia-pappa-gia-adeies

H πρόταση της κυβέρνησης για Πολύδωρα

Ο πρόεδρος της Βουλής στην εισαγωγή της ομιλίας του, τόνισε ότι η συμβολή των κομμάτων στη συγκρότηση του ΕΣΡ είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων και όχι διακριτική τους ευχέρεια.

Αντέκρουσε το επιχείρημα περί ασυμβιβάστου του Β. Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ και επεσήμανε ότι η συγκρότηση της Αρχής είναι ανεξάρτητη με άλλα ζητήματα.

Ο κ. Βούτσης εισηγήθηκε την πρόταση της κυβέρνησης, με υποψήφιο πρόεδρο τον κ. Β. Πολύδωρα, το Ροδόλφο Μορώνη για αντιπρόεδρο και για μέλη τους:

Πόπη Διαμαντάκου

Βασίλη Καραποστόλη

Λίλιαν Μήτρου

Βασίλη Μουλόπουλο

Δήμητρα Παπαδοπούλου

Αγγελική Ζγώρα

Γιάννη Τζαννετάκο

Τα νέα πρόσωπα στη νέα πρόταση Βούτση ειναι η κ.Διαμαντάκου και ο κ.Μουλόπουλος.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here