Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα ισοδύναμα της κατάργησης του ΕΚΑΣ – Τροπολογία και για την παράταση του αγγελιόσημου

Τροπολογία κατέθεθεσε στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας για τα ισοδύναμα μέτρα της απώλειας του ΕΚΑΣ, αλλά και την παράταση της ισχύος του αγγελιόσημου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, η οποία επρόκειτο να λήξει την 1η Αυγούστου.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας σε εκπικρίσεις προερχόμενες από τη ΝΔ και το Ποτάμι, οι οποίες έκαναν λόγο, σε σχέση με την τροπολογία για τα ισοδύναμα του ΕΚΑΣ, για άσχετη κι εκπρόθεσμη τροπολογία, καθώς και για απαξίωση του κοινοβουλίου, τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης πως αν δεν ψηφίσετε τα αντισταθμιστικά μέτρα για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, θα είστε υπόλογοι.

Σε ό,τι αφορά την παράταση της ισχύος του αγγελιόσημου, ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ότι το ζήτημα είναι επείγον διότι βρίσκεται σε ξέλιξη τριμερής διαπραγμάτευση, προκειμένου να βρεθεί εναλλακτικός πόρος για τον ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς να υπάρχει ακόμη κατάληξη και για τον λόγο αυτό επιβάλλεται να ψηφιστεί άμεσα η τροπολογία για να προχωρήσουν οι συζητήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here