Κατασχέθηκαν 16 τόνοι ποτά «μπόμπες» από το ΣΔΟΕ

Περίπου 16 τόνοι λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) που θα χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων και λοιπών ελεγχόμενων προϊόντων του ΣΔΟΕ Αττικής και Αιγαίου. Τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία ποτά (μπόμπες) επρόκειτο να διακινηθούν στην αγορά ενόψει της θερινής περιόδου.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ εντόπισαν αποθηκευτικό  χώρο στο 6ο χλμ. της επαρχιακής οδού Μεγάρων- Αλεποχωρίου, ο οποίος χρησιμοποιείτο για την αποθήκευση και  εν συνεχεία την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης(οινόπνευμα).

Τις πρωινές ώρες της 09-05-2015 έγινε επέμβαση από κλιμάκιο υπαλλήλων και συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τρία (3) άτομα, δύο Έλληνες υπήκοοι, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης του αποθηκευτικού χώρου και ένας ομογενής από Αλβανία, να μεταγγίζουν μέσω ηλεκτροκίνητης αντλίας ποσότητα λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε πλαστικά βαρέλια τα οποία ήταν φορτωμένα σε φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας Έλληνα υπηκόου εμπόρου χονδρικής οίνων και ποτών.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Α) Ποσότητα 16.210 λίτρων λαθραίας καθαρής αιθυλικής αλκοόλης με αλκοολικό βαθμό 96ο

Β) Είκοσι πέντε πλαστικές δεξαμενές αποθήκευσης υγρών χωρητικότητας 1.000 λίτρων εκάστη

Γ) Δεκατέσσερα πλαστικά βαρέλια αποθήκευσης χωρητικότητας 200 λίτρων έκαστο

Δ) Ένα φορτηγό αυτοκίνητο

Ε) Μία αντλία μεταγγίσεως υγρών

Ταυτοχρόνως κλιμάκιο υπαλλήλων της Υπηρεσίας μετέβη στην έδρα της επιχείρησης εμπορίας ποτών του Έλληνα υπηκόου εμπόρου χονδρικής οίνων και ποτών στον Αγ. Δημήτριο Αττικής, ιδιοκτήτη του προαναφερθέντος κατασχεθέντος φορτηγού αυτοκινήτου,  όπου παρουσία Δικαστικού λειτουργού, έγινε έρευνα στο χώρο της επιχείρησής του.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, έμπορος χονδρικής οίνων και ποτών, αναζητήθηκε χωρίς να καταστεί δυνατή η εύρεση και σύλληψή του στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας. Οι συλληφθέντες προσήχθησαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ περαιτέρω ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον αρμόδιο Ανακριτή την Τετάρτη 13-05-2015.

Οι αναλογούντες δασμοί και φόροι στο κατασχεθέν λαθραίο οινόπνευμα, συνολικής ποσότητας 16.210 λίτρων (καθαρού προϊόντος), καθώς και οι αναλογούντες δασμοί και λοιποί φόροι του διαφυγόντος της κατάσχεσης εμπορεύματος  ξεπερνούν το χρηματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (€1.000.000). Η έρευνα συνεχίζεται.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here