Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη της Αννυ: Αδίστακτοι οι δράστες

Με την επισήμανση ότι το τέλος της Αννυ ήταν «τραγικότερο και από αυτό της Ιφιγένειας»  και ότι «οι περιγραφές που έχουν γίνει στο δικαστήριο ξεπερνούν κάθε όριο βαρβαρότητας» η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Μαρία Δημητριάδου ήταν καταπέλτης για τους δύο βασικούς κατηγορούμενους της δολοφονίας  και του τεμαχισμού του 4χρονου παιδιού το Πάσχα του  2015.
«Ο λόγος που το σπίτι εγινε σφαγείο είναι για να αποκρύβει πως πέθανε η Άννυ «, ανέφερε η εισαγγελέας για να χαρακτηρίσει αδίστακτους τους δράστες και φρικιαστική την υποθεση, μοναδική στα παγκόσμια χρονικά.
Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την απαλλαγή της μητέρα της μικρής Δημητρίνας Μπορίσοβα για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος και

να κηρυχθεί η γυναίκα ενοχή για το πλημμέλημα της ψευδορκίας. 
Οι δράστες με νηφαλιότητα και παγερή σκέψη κατέστρωσαν το σχέδιο τεμαχισμού του παιδιού
«Ο Σάββας και Νικολάι με οξύ και βίαο τρόπο σκότωσαν το παιδί. Η Άννυ πήγε από αιχμηρό αντικείμενο, το αίμα του παιδιού διασκορπίστηκε στο σπίτι. Αφού το σκότωσαν, κατέστρωσαν το σχεδιό τους με νηφαλιότητα και παγερή σκέψη. Το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν από κοινού. Στόχο είχαν όχι την εξαφάνιση της Άννυς,  αλλά του τρόπου με τον οποίο πέθανε το παιδί ακόμα, ώςτε ακόμα και η πιθανότητα ανέυρεσης του πτώματος να μην μπορεί να δείξει τον τρόπο θανστου. Ο λόγος που το σπίτι έγινε σφαγείο είναι να αποκρυβεί πώς πέθανε η Άννυ» είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της.
Η μητέρα της Άννυ στο μεγαλύτερο μέρος της εισαγγελικης αγόρευσης έμεινε εξω απο τη δικαστική αίθουσα καθώς δεν άντεχε να ακούσει  τις λεπτομέρειες του τεμαχισμού  στις οποίες αναφέρθηκε η εισαγγελέας . Για πρώτη φορα μεσα στη δικαστική αίθουσα διαβάστηκε σημερα  η απολογια του πατέρα της μικρής στην οποία περιγράφει λεπτό προς λεπτό πως τεμάχιζε το παιδί για περίπου τρια 24ωρα. «
«Ως αιτολογία του τεμαχισμού παρουσίασε πως δεν ήθελε μπλεξίματα με την αστυνομία , φοβόταν την Δημητρίνα και έπρεπε να εξαφανιστεί το πτώμα του παιδιού . Αστειότητες».
«Ο Σάββας ενήργησε με πλήρη διαύγεια, μεθοδικότητα, και αποφασιστικότητα. Είναι αμετανόητος, χωρίς ίχνος συναισθηματος, παγερός και ψυχρός. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να αποφύγει το κακούργημα  της ανρθωποκτονίας, καθώς ο τεμαχισμός -περιύβριση νεκρού- δεν έχει ποινική συνέπεια παρά μόνο φυλάκιση 2 ετών» είπε για τον πατέρα του Σάββα και συμπλήρωσε:
«Δεν ειχε συγκεκριμένο σεξουαλικο προσανατολισμό ,  του ήταν αδιάφορο αρκεί να τον συντηρούσε ο σύντροφος του ακομη και εκπορνευόμενος και ήταν  περιστασιακός χρήστης (…)»
Στη συνέχεια η εισαγγελεας απευθυνόμενη στο δικαστήριο αναφέρθηκε στην
«χαρακτηριστική απάθεια» με την οποία όλες αυτές  τις  ημέρες ο Νικολάι παρακολουθεί την διαδικασία.
«Ο Νικολάι είναι ένας ψυχρός, παγερός άνθρωπος, χωρίς συναισθήματα, αδίστακτος. Με λυσσαλέες προσπάθειες επεχείρησε να αποσυνδέσει την παρουσία του στο χώρο του υπόγειου. Αλλά και ο Σάββας προσπάθησε να αποσυνδέσει την παρουσία του Νικολάι. Δεν ειδοποίησε καμία αρχή και έφυγε από την Αθήνα, την «κακιά Ελλάδα» και νόμιζε ότι ξέφυγε. Όμως κάτι του ξέφυγε και το είπε και βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα»
Αγνωστος ο λόγος που την δολοφόνησαν 
Στην αγόρευση της η εισαγγελέας περιέγραψε τις συνθήκες κατω από τις οποίες η Άννυ ήρθε στην Ελλάδα απο την Βουλγαρια όπου διέμενε με τους παππούδες της . Αναφέρθηκε στη  φυγή της μητέρας  στην Γερμανία και επιχείρησε να συνθέσει του τα κομμάτια του παζλ των τελευταίων μοιραίων ημερών.
» Τα ξημερώματα της  Μ. Τετάρτης εθεάθη  για τελευταίο φορά ζωντανό το παιδί. Τη Μ. Παρασκευή ο Σάββας  πήγε στο μίνι μάρκετ και αγόρασε καθαριστικά και τις επόμενες ημέρες πουλήσε τα παιχνιδια του παιδιού  . Όταν  επέστρεψε η Δημητρίνα της είπε  πως το παιδί έφυγε (…)  Οι αντιφάσεις στις οποίες έπεισε έδειξαν πως η ιστορία ήταν  ψεύτικη . Η δηλωση εξαφάνισης εγινε απο τη ημέρα της Άννυ την οποία ο Σάββας προσπάθησε να πείσει να πει ψέματα για να μπορέσει να ξεφυγει αλλά η ύπαρξη του αίματος της μικρής στο σπιτι της Μιχαήλ Βόδα τον υποχρέωσε να ομολογήσει πως τεμάχισε το παιδί το οποιο προηγουμένως ειχε πεθάνει  απο παθολογικά αιτία .
«Η μοίρα έμελλε στην Άννυ, ούτε καν 4 ετών, 3,5 ετών δεν ήταν , να έχει αυτό το τραγικό τέλος,  τραγικότερο και από αυτό της Ιφιγένειας, να σφαγιαστεί από τον ίδιο της τον πατέρα.
Έχω σημειώσει τη φράση τη γιαγιάς που ήταν η πρώτη μάρτυρας στο δικαστήριο. Δακρυσμένη είπε εδώ μπροστά μας: «δεν υπάρχει ούτε ένα μνήμα να την κλάψουμε». 

Η εισαγγελέας με την αγόρευση της  δέχεται πως δολοφόνησαν την Άννυ για λόγο που μονο εκείνοι ξέρουν και εξακολουθεί να παραμένει ακομη και τώρα άγνωστος στο δικαστήριο.
«Πως βρέθηκε το αίμα στο μαξιλάρι , στο στρώμα , στην κουβέρτα
Αν ειχε πεθάνει απο παθολογικά αιτία τι οδήγησε στον τεμαχισμό . Δηλαδή έπρεπε να απομακρυνθεί το πτώμα απο το σπιτι . Μόνο αυτός οι τρόπος υπηρχε μονο να πετσοκόψει σε μικρά κομμάτια το παιδί του και να το πετάξει. Παγκόσμια πρωτοτυπία …
Ο τεμαχισμός λένε οι ειδικοί ειναι μια ένδειξη οργής, πάθους , μίσους , ζήλιας εκδικητικότητας  έχει συναισθηματικό υπόβαθρο … Στα ελληνικά χρονια θυμάμαι μονο την περίπτωση Φρατζή.
Το ενδεχόμενο να ειχε ψυχική διαταραχή το  απέκλεισαν οι γιατροί. Ούτε ομως και αισθήματα ειχε .
Δεν μπορούσε να βάλει το παιδί σε μια βαλίτσα, σε μια κουβέρτα , σε ένα χαλί; Το σχεδιο εκτελέστηκε  με μεθοδικότητα, ψυχρά και μηχανικά χωρίς ίχνος συναισθήματος . Γιατί στόχο ειχε την εξαφάνιση του τρόπου που πέθανε η Άννυ. Έπρεπε να τεμαχιστεί για να μην αποκαλυφθεί ο τρόπος .
Ειναι δυνατόν να πιστέψουμε πως πετσόκοβε το παιδί το έβραζε για τρεις μέρες και ξόδεψε άλλες τόσες ημέρες για να καθάρισει και  προτίμησε να μην  το πετάξει ή να το θάψει. Ειναι δυνατόν να πιστέψει το δικαστήριο πως πέθανε απο παθολογικά αιτία , οτι δεν ξύπνησε ποτέ. Το βρήκε ξαφνική  αρρώστια η οποία  προκάλεσε το θανατο. Και το παιδί δεν ειχε διαμαρτυρηθεί καθόλου.
Τούτος κοιμόταν δίπλα του δεν κατάλαβε τίποτα ; Και  σε τι να μην μπλέξει και δεν ειδοποίησε την αστυνομία. Μα σε αυτή την περιπτωση η ερευνα θα πιστοποιούσε πως το παιδί πέθανε χωρίς δικό του λάθος. Ο λόγος που μετατράπηκε  το σπιτι σε σφαγείο ειναι για να προκύψει πως πέθανε η Άννυ. Ήταν  και οι τρεις τους  μεσα στο σπιτι . Ο Σάββας , ο Νικολάι και η Άννυ…»
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here