Συνεχίζεται η κατάληψη στη Νομική Αθηνών

Τη συνέχιση για δεύτερη εβδομάδα της κατάληψης στη Νομική Σχολή Αθηνών αποφάσισε η γενική συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής.

Το αίτημα των φοιτητών είναι η απόσυρση των διδάκτρων που έχουν επιβληθεί στα μεταπτυχιακά της προγράμματα, ανεξαρτήτως τομέα και ανέρχονται στα 1.200 ευρώ.

Επιπλέον τα προγράμματα έχουν συμπτυχθεί από δύο σε ένα έτος παρακολούθησης.

Σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή κατάληψης της σχολής αναφέρει πως «προβλέπεται ενιαίο μεταπτυχιακό με 22 κατευθύνσεις, πλήρως εξειδικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς εργασίας», τονίζοντας ότι «αυτό συνεπάγεται τόσο τον κατακερματισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων όσο και την υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών».

Παράλληλα, θεωρούν ότι η επιβολή των διδάκτρων έχει ως αποτέλεσμα να αποκλείονται κάποιοι φοιτητές/φοιτήτριες από τη συνέχιση των σπουδών τους με μία σειρά οικονομικών φραγμών αναντίστοιχων για τη σημερινή οικονομική συνθήκη.

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης διεξάγονται προβολές ταινιών καθώς και συζητήσεις με κοινωνικό-πολιτικό περιεχόμενο αλλά και πιο εξειδικευμένες γύρω από το αντικείμενο των σπουδών των φοιτητών.

Από τη μεριά της, η κοσμητεία της Νομικής Σχολής εξέδωσε ανακοίνωση πως ύστερα από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, η επιβολή τελών συμμετοχής στα μεταπτυχιακά προγράμματα αποτελεί έσχατη λύση και είναι αναγκαία.

Ωστόσο, αποφάσισε την αύξηση των υποτροφιών με βάση τις δυνατότητες των επιτυχόντων φοιτητών.

Τέλος, επισημαίνει, ότι η χρηματοδότηση της Σχολής δεν επαρκεί για την κάλυψη των βασικών λειτουργικών δαπανών της, τη συντήρηση των υποδομών και την εν γένει ακαδημαϊκή λειτουργία της.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here