Καταλήψεις ξεκινούν οι μαθητές – Πρώτη κινητοποίηση στις 7 Νοεμβρίου

Ραντεβού στα Προπύλαια δίνουν οι μαθητές  των σχολείων της Αττικής στις 7 Νοεμβρίου και καλούν σε κινητοποιήσεις. Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αττικής, με ανακοίνωσή της καλεί τους μαθητές όλων των σχολείων σε καταλήψεις στις 7 Νοεμβρίου.

 

Τα αιτήματα του Συντονιστικού των μαθητών για την κινητοποίηση στις 7 Νοεμβρίου:

 1. Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας.

2. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.

3. Να γίνει τώρα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.

4. Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές ανά τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα.

5. Δωρεάν-ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.

6. Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.

7. Να μείνει στα χαρτιά το σχολείο – έκτρωμα που ετοιμάζουν. Πάρτε το πίσω!

8. Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων τόσο στους χώρους φιλοξενίας όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες.

9 . Διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. εδώ, το βάσει συντάγματος απειλητικό κατά της ζωής των δημάρχων και των όποιων άλλων συνεργούν και εγκρίνουν εγκατάσταση λαθρομεταναστων-λαθροπροσφυγων στις κατά τόπους περιοχές μας
  έχει ήδη γίνει δεκτό από την ελληνική δικαιοσύνη και με αυτό έχουμε αποτρέψει ήδη σε 4 δήμους υποργικες αποφάσεις εγκατάστασης λαθρό.
  η εν μέσο κατοχής υπόθαλψη του λαθροπροσφυγικου, συνιστά συνεργια σε βίαιη κατάλυση του συντάγματος και σε εσχάτη προδοσία( και αυτά ο κάθε πολίτης με εκλογικά δικαιώματα υποχρεούται από το νόμο να τα γνωρίζει.και δεν υφίσταται άγνοια νόμου)
  για ό,τι πληροφορίες πείτε μου
  μην φοβάστε να το κοινοποιήσετε
  https://www.facebook.com/notes/tasos-mastrogiannis/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%85-120-%CF%85%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B9%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%87%CF%89%CE%BD%CF%8C%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CF%89%CE%BD%CF%8C%CE%BB%CF%89/1042056112504403

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here